KALİTE SİSTEM LABORATUVARLARI A. Ş. Kalite Sistem Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı | |||
---|---|---|---|
Adres | Örnek Mahallesi Libadiye Caddesi No:131-133 Ataşehir İSTANBUL | ||
Telefon | 0 216 445 27 27 | ||
Standart | TS EN ISO/IEC 17025:2017 | Dosya No | AB-0125-T |
Akreditasyon Tarihi | 16.05.2007 |
Deneyi Yapılan Malzemeler / Ürünler | Deney Adı | Deney Metodu (Ulusal, uluslararası standardlar, İşletme içi metodlar) | ||
---|---|---|---|---|
Tahıl ve Tahıl Ürünleri (Mısır ve Baklagil hariç) |
Rutubet Tayini | TS EN ISO 712 | ||
Tahıl ve Tahıl Ürünleri | Ham Kül Tayini | TS EN ISO 2171 | ||
Ham Yağ Tayini | İşletme İçi Metot - ML-6.01-011/R.N:08 (Tecator app. Notes / Gerhardt App. Notes'dan modifiye edilmiştir) | |||
Ham Protein Tayini Kjeldahl Metodu |
İşletme İçi Metot - ML-6.01-006 (Gerhardt app. Notes'dan modifiye edilmiştir) | |||
Tuz Tayini Titrimetrik Metot |
TS 5000 | |||
Nişasta Tayini Polarimetrik Metot |
ICC No:123/1 | |||
Enerji Değeri ve Besin Öğesi Miktarlarının Hesaplanması Analizi | 26.01.2017 tarihli ve 29960 Sayılı TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği |
|||
Zearalenon (ZON) Tayini HPLC Metodu |
İşletme İçi Metot - ML-6.01-890 (R-Biopharm RP91/RP90.V13'dan modifiye edilmiştir) |
|||
Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini HPLC Metodu |
İşletme İçi Metot - ML-6.01-891 (R-Biopharm A18-P07.V1'dan modifiye edilmiştir) |
|||
Deoksinivalenol (DON) Tayini HPLC Metodu |
İşletme İçi Metot - ML-6.01-888 (R-Biopharm P50.V10'dan modifiye edilmiştir) |
|||
Okratoksin A Tayini HPLC Metodu |
AOAC 2000.03 | |||
Bebek Maması Süt Süt Tozu |
Aflatoksin M1 Tayini HPLC Metodu |
TS EN ISO 14501 | ||
Bebek Maması Süt Tozu Süt ve Süt Ürünleri |
Melamin Analizi HPLC-UV/DAD Metodu |
İşletme İçi Metot - ML-6.01-896 (Agilent Application Note-Quantitative Liquid Chromatography Analysis of Melamine in Dairy Products'dan modifiye edilmiştir) | ||
Bebek Mamaları | Nitrit ve Nitrat Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
İşletme içi metot-ML-6.01-148 (TS EN 12014-4, TS EN 12014-2'den modifiye edilmiştir) | ||
Bebek ve Çocuk Ek Gıdaları Bebek Formülleri ve Devam Formülleri Bebekler İçin Özel Tıbbi Amaçlı Diyet Gıdalar Et ve Et Ürünleri Balık Eti ve Yumuşakçalar |
Polisiklik Aromatik Hidrokarbonlar (PAH) [Benzo(a)piren, Krisen, Benzo(a)anthrasen, Benzo(b)floranthen] Tayini HPLC-FLD Metodu |
İşletme İçi Metot - ML-6.01-895 (Agilent Application Note (Analysis of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Fish With Agilent Bont Elut Quechers AOAC kit and HPLC-FLD) Acta Chromatographica No 17-2006 (p:233-249)'dan modifiye edilmiştir) |
||
Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları | Okratoksin A Tayini HPLC Metodu |
AOAC 2000.03 | ||
Zearalenon (ZON) Tayini HPLC Metodu |
İşletme İçi Metot - ML-6.01-311 (R-Biopharm A4-RP91.V1'dan modifiye edilmiştir) |
|||
Deoksinivalenol (DON) Tayini HPLC Metodu |
İşletme İçi Metot - ML-6.01-310 (R-Biopharm A2-P50.V8'den modifiye edilmiştir) |
|||
Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini HPLC Metodu |
AOAC 2000.16 | |||
Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları (Mısır Bazlı) | Fumonisin (FB1+FB2) Tayini HPLC Metodu |
AOAC 2001.04 R-Biopharm A4-P31.V7 |
||
Fındık ve Fındık Ezmesi | Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini HPLC Metodu |
Journal of AOAC International Vol.88, No.2 | ||
Çikolata ve Çikolata İçeren Ürünler | Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini HPLC Metodu |
Journal of AOAC International Vol.88, No.2 | GERİ ÇEKİLDİ | |
Çikolata | Toplam Kakao Kuru Maddesi Tayini | TS 7800 | ||
Yağsız Süt Kuru Maddesi Tayini | AOAC 939.02 | |||
Yağsız Kakao Kuru Maddesi Tayini | TS 7800 | |||
Süt Yağı Tayini | TS 7800 | |||
Reichert-Meissl Sayısı Tayini | AOAC 925.41 | |||
Ham Yağ Tayini | Tecator Application Notes ASN3121 Gerhardt Application Notes B.1.3 | |||
Teobromin Tayini | TS 7800 | |||
Kuru İncir, İncir Ezmesi | Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini HPLC Metodu |
JOAC Int. Vol 88 No 2 AOAC 999.07 |
||
Antep Fıstığı | Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini HPLC-FLD Metodu |
AOAC 999.07 JOAC Int. Vol 88, No2 |
||
Yağlı Tohumlar | Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini HPLC-FLD Metodu |
AOAC 999.07 JOAC Int. Vol 88, No 2 |
||
Kuru Meyveler | Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini HPLC-FLD Metodu |
AOAC 999.07 JOAC Int. Vol 88, No 2 |
||
Okratoksin A Tayini HPLC-FLD Metodu |
R-Biopharm A17-P14.V1 | |||
Nem Tayini Vakumlu Etüv Metodu |
TS 485 | |||
Baharatlar (Tane, Öğütülmüş, Yaprak) ve Baharat Karışımları, Susam, Çeşni Maddeleri, | Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini HPLC-FLD Metodu |
R-Biopharm A9-P07.V3 | ||
Uçucu Yağ Analizi | TS EN ISO 6571 | |||
Kül Tayini | TS 2131 ISO 928 | |||
Baharat Gevrek Çerez Cipsler |
Rutubet Tayini Toluen Metodu |
TS 2134 | ||
Kırmızı Pul Biber | Tuz Tayini Titrimetrik Metot |
TS 3706 | ||
Kırmızı Biber, Karabiber, Zencefil, Zerdeçal, Hint Cevizi | Okratoksin A Tayini HPLC Metodu |
İşletme İçi Metot - ML-6.01-887 (R-Biopharm, A3-P14.V4'den modifiye edilmiştir) |
||
Mısır Gevreği | Okratoksin A Tayini HPLC Metodu |
Ocratoxin extraction:corn,ochra test instruction manual, Vicam | GERİ ÇEKİLDİ | |
Mısır İçeren Ürünler | Fumonisin (FB1+FB2) Tayini HPLC Metodu |
AOAC 2001.04 R-Biopharm A2-P31.V7 |
||
Şarap | Okratoksin A Tayini HPLC Metodu |
AOAC 2001.01 R-Biopharm A10-P14.V5 |
||
Etil Alkol Tayini | AOAC 983.13 | |||
Kükürt Dioksit (SO2) Tayini | TS 522 | |||
Kahve | Okratoksin A Tayini HPLC Metodu |
R-Biopharm, A1-P14.V4 R-Biopharm, A1-P14.V7 |
||
Kafein Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
TS ISO 20481 | |||
Toplam Kül Tayini | TS EN ISO 2171 | |||
Suda Çözünen Kül Tayini | TS 13423 | |||
Çekirdek Kahve | Kusurlu Taneler Tayini | TS ISO 10470 TS ISO 3509 |
||
Çekirdek ve Öğütülmüş Kahve | Petrol Eteri Ekstraktı | TS 13423 | ||
Suda Çözünen Kül Tayini | TS 13423 | |||
Suda Çözünen Madde Tayini (KM'de) | TS 13423 | GERİ ÇEKİLDİ | ||
Kavrulmuş Kahve | Yabancı Madde ve Kusurlu Taneler Tayini | TS ISO 10470 TS ISO 3509 |
||
Çözünebilir Kahve | Suda Çözünürlük Tayini | TS 5389 | ||
Suda Çözünen Külün Alkaliliği Tayini | TS 5389 | GERİ ÇEKİLDİ | ||
Süt Tozu | Suda Çözünebilirlik Tayini | TS 1329 | GERİ ÇEKİLDİ | |
Gıda | Asesülfam K, Aspartam ve Sakkarin Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
TS EN 12856 | ASKIDA | |
Sorbik Asit, Benzoik Asit ve PHB Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
NMKL 124 | ASKIDA | ||
Gıda | Sukraloz Tayini HPLC Metodu |
TS EN 16155 | ||
Sitrik Asit Tayini | İşletme içi metot-ML-6.01-176 (Chelab MP-0369'dan modifiye edilmiştir) | |||
Borik Asit ve Boraks Tayini (Sodyum Tetraborat (Boraks) E285 ) |
AOAC 970.33 | |||
Ham Protein Tayini Kjeldahl Metodu |
Gerhardt Application Notes | |||
Diyet Lifi Tayini | AOAC 991.43 | |||
Toplam Şeker Tayini Lane Eynon Metodu Luff Schoorl Metodu |
TS 1466 TS 12001 AOAC 920.64 AOAC 925.46 |
|||
Nişasta Tespiti | EC 213, 2001 | |||
Su Aktivitesi Tayini | TS 7474 Aqua Lab Series 4TE |
|||
Kükürt Dioksit (SO2) Tayini | AOAC 990.28 | ASKIDA | ||
Peroksit Sayısı Tayini | AOCS Cd 8b - 90 | |||
Ham Selüloz Tayini | Gerhardt Application Notes D.7.1, D.7.b | |||
%10’luk HCl’de Çözünmeyen Kül Tayini | TS 2133 ISO 930, TS 2383, TS 7474, TS 4500, TS 2284, TS 4681, TS 2639, TS 5000, TS 4600 ISO 3720, TS 13423, TS ISO 763 | |||
Sentetik Boyar Madde [E-102 Tatrazin / Acid Yellow 23, E 104 Quinoline Yellow / Acid Yellow 3, E-110 Sunset Yellow FCF, E-122 Carmosin (Azorubin), E-123 Amaranth / Acid Red 27, E-124 Ponceau 4R / Acid Red 18, E-127 Eritrosin B, E-128 Acid Red 1, E-129 Allura Red AC E-131 Patent Blue V / Acid Blue 3, E-132 Indigotine / İndigo Carmine, E-133 Brillant Blue FCF / Acid Blue 9, E-142 Green S /Acid Green 50, E-151 Brilliant Black / Black PN] Miktarı Tayini HLPC-UV/DAD Metodu |
NMKL 130 | |||
Gıda (Şarap hariç) | Kurşun (Pb) ve Kadmiyum (Cd) Analizi Grafit Fırınlı AAS Metodu |
TS EN 14083 TS EN 13805 |
||
Gıda (Şarap hariç) | Kurşun (Pb), Kadmiyum (Cd), Arsenik (As), Civa (Hg), Demir (Fe), Kalay (Sn), Bakır (Cu), Çinko (Zn), Kalsiyum (Ca), Magnezyum (Mg), Sodyum (Na), Potasyum (K), Alüminyum (Al), Nikel (Ni) ve Fosfor (P) Analizi ICP-MS Metodu |
NMKL186 | ||
Gıda (Peynirler hariç) | Natamisin Analizi HPLC-UV /DAD Metodu |
İşletme içi metot-ML-6.01-171 (TS EN ISO 9233-2'den modifiye edilmiştir) | ||
Dondurulmuş Gıdalar | Peroksidaz Tayini | TS 7999 | ||
Glutensiz ve Gluteni Azaltılmış Tüm Gıdalar | Gluten Miktar Tayini ELISA Metodu Ön İşlem: Protein Ekstraksiyonu |
ELISA Kit Prosedürü (AOAC Official Method 2012.01 R-biopharm RIDASCREEN Gliadin R7001 Kiti) | ||
Buğday Unu | Yaş Gluten Tayini (Gluten Miktarı) | TS EN ISO 21415-3 -4 | GERİ ÇEKİLDİ | |
Kuru Gluten Tayini (Kuru Madde) | TS EN ISO 21415-3 -4 AOAC 991.19 |
GERİ ÇEKİLDİ | ||
Gıda Takviyeleri | Kurşun (Pb) ve Kadmiyum (Cd) Analizi Grafit Fırınlı AAS Metodu |
TS EN 14083 TS EN 13805 |
||
Civa (Hg) Analizi AAS Metodu (Hidrür Sistem) |
AOAC 971.21 TS EN 13805 |
|||
Gıda Gıda Katkı Maddeleri |
Arsenik (As) Analizi AAS Metodu |
AOAC 986.15 AOAC 974.14 |
||
Gıda Katkı Maddeleri | Sülfatlandırılmış Kül Tayini | Food Chem. Codex, 2004, Fifth Edition | ||
Glukoz Şurubu, Kurutulmuş Glukoz Şurubu, Dekstroz Monohidrat, Susuz Dekstroz, | Sülfatlandırılmış Kül Tayini | TGK İnsan Tüketimine Sunulan Şekerlerin Analiz Yöntemleri Tebliği Tebliğ No:2002l26 | ||
Askorbik Asit | Saflık Tayini Titrimetrik Metot |
Food Chem. Codex, 2011, 7th Edition, page 71 | GERİ ÇEKİLDİ | |
Benzoik Asit | Saflık Tayini Titrimetrik Metot |
Food Chem. Codex, 2011, 7th Edition, page 89 | GERİ ÇEKİLDİ | |
Kolin Klorür | Saflık Tayini Titrimetrik Metot |
Food Chem. Codex, 2011, 7th Edition, page 212 | GERİ ÇEKİLDİ | |
Potasyum Benzoat | Saflık Tayini Titrimetrik Metot |
Food Chem. Codex, 2011, 7th Edition, page 841 | GERİ ÇEKİLDİ | |
Potasyum Sorbat | Saflık Tayini Titrimetrik Metot |
Food Chem. Codex, 2011, 7th Edition, page 859 | GERİ ÇEKİLDİ | |
Sitrik Asit | Saflık Tayini Titrimetrik Metot |
Food Chem. Codex, 2011, 7th Edition, page 226 | GERİ ÇEKİLDİ | |
Sodyum Benzoat | Saflık Tayini Titrimetrik Metot |
Food Chem. Codex, 2011, 7th Edition, page 925 | GERİ ÇEKİLDİ | |
Sodyum Sitrat | Saflık Tayini Titrimetrik Metot |
Food Chem. Codex, 2011, 7th Edition, page 933 | GERİ ÇEKİLDİ | |
Sorbik Asit | Saflık Tayini Titrimetrik Metot |
Food Chem. Codex, 2011, 7th Edition, page 971 | GERİ ÇEKİLDİ | |
Meyve ve Sebze Ürünleri Bal |
HMF Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
Harmonised Methods of the International Honey Commission | ||
Meyve suları, konsantreden üretilen meyve suyu ve meyve nektarları, Distile alkollü içkiler, elma şarabı ve elmadan üretilen veya elma suyu içeren diğer fermente içkiler, Bebek ve küçük çocuklar için üretilen elma suyu ve katı haldeki elma ürünleri (elma kompostosu ve elma püresi dahil) | Patulin Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
TS EN 14177 | ||
Meyve ve Sebze Ürünleri | pH Tayini Potansiyometrik Metot |
TS 1728 ISO 1842 | ||
Nitrit ve Nitrat Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
TS EN 12014-2 | |||
Kül Tayini | TS EN 1135 TS 7630 |
|||
Meyve Nektarları, Meyve Suları ve Konsantreleri, Alkolsüz İçecekler (Gazlı, Gazsız) | Laktik Asit Tayini | TS 3631 TS 4080 r-Biopharm UV method |
||
Meyve ve Sebze Ürünleri Mayonez |
Asitlik Tayini | TS 1125 ISO 750 TS 9777 |
||
Katı ve Sıvı Yağlar | Asit Sayısı Tayini | AOCS Cd 3d-63 | ||
Serbest Yağ Asitliği Tayini (Oleik asit cinsinden) | AOCS Cd 3d-63 | |||
Bitkisel Katı Yağlar | Tuz Tayini Titrimetrik Metot |
TS 2812 | ||
Bitkisel Yağlar | Sterol Kompozisyonu [Cholesterol, 24-MetilenCholesterol, Campesterol, Stigmasterol, Clerosterol, b-Sitosterol, Sitostanol, D5-Avenastenol, D7-Stigmastenol, D7-Avenasterol, Uvaol + Eritrodiol, D-5-24Stigmastadienol, Toplam Beta, Toplam Streol] GC-FID Metodu |
COI/T.20/DOC. NO 30 | ||
Susam Yağı Aranması | TS 5044 | |||
Pamuk Yağı Aranması | TS 5041 | |||
Prina Yağı Aranması | TS 5042 | |||
Cold Test | AOCS Cc 11-53 | |||
Yağ Asitleri Kompozisyonu - Trans yağlar, Doymuş Yağ Asitleri-Doymamış Yağ Asitleri-Tekli Doymamış Yağ Asitleri-Çoklu Doymamış Yağ Asitleri Tayini (Bütrik Asit (C4:0), Kaproik Asit (C6:0), Kaprilik Asit (C8:0), Kaprik Asit (C10:0), Undecanoic Asit (C11:0), Laurik Asit (C12:0), Tridecanoic Asit (C13:0), Miristik Asit (C14:0), Miristoleik Asit (C14:1), Pentadecanoic Asit (C15:0), Cis-10-Pentadecanoic Acid (C15:1), Palmitik Asit (C16:0), Palmitoleik Asit (C16:1), Heptadekanoik Asit (C17:0), Heptadesenoik Asit (C17:1), Stearik Asit (C18:0), Elaidic Asit (C18:1n9t), Oleik Asit (C18:1n9c), Linolelaidic Asit (C18:2n6t), Linoleik Asit (C18:2n6c), Araşidik Asit (C20:0), γ-Linolenik Asit (C18:3n6), Gadoleik Asit (C20:1), Linolenik Asit (C18:3n3), Heneicosanoic Asit (C21:0), Cis-11,14-Eicosadienoic Asit (C20:2), Behenik Asit (C22:0), Cis-8,11,14-Eicosatrienoic Asit (C20:3n6), Erusik Asit (C22:1n9), Cis-11,14,17-Eicosatrienoic Acid (C20:3n3), Tricosanoic Asit (C23:0), Arachidonic Asit (C20:4n6), Cis-13,16-Docosadienoic Asit (C22:2), Lignoserik Asit (C24:0), Cis-5,8,11,14,17-Eicosapentaenoic Asit (C20:5n3), Nervonik Asit (C24:1)Cis-4,7,10,13,16,19-Docosahexaenoic Asit (C22:6n3)) GC-FID Metodu |
COI/T.20/Doc No 33 | |||
Polar Madde Tayini | AOAC 982.27 | |||
Vitamin E (alfa-beta-gama-delta tokoferol) Analizi HPLC-FLD Metodu |
IUPAC 2.432 | |||
İyot Sayısı Tayini | AOCS Cd 1-25 | |||
Peroksit Sayısı Tayini | AOCS Cd 8b - 90 | |||
Sabunlaşma Sayısı Tayini | AOCS Cd 3 - 25 | |||
Mineral Yağ Aranması | TS 894 | |||
Nem ve Uçucu Madde Tayini | TS EN ISO 662 | |||
Eterde Çözünmeyen Safsızlıklar Tayini | TS EN ISO 663 | GERİ ÇEKİLDİ | ||
Sabunlaşmayan Madde Tayini | AOCS Ca 6a-40 | |||
Özgül Ağırlık Tayini | TS 894 | GERİ ÇEKİLDİ | ||
Halojone Solvent Tayini | COI/T.20/DOC.No:8/CORR.1 | |||
Bitkisel Yağlar, Tereyağ | Polisiklik Aromatik Hidrokarbonların Tayini ( Benzo (a) Piren, Benzo (b) Floranten, Krisen, Benz (a) Antrasen ) GC-MS Metodu |
İşletme İçi Metot-ML-6.01-186 (Chelab MP-0998'den modifiye edilmiştir) | ||
Bitkisel ve Hayvansal Yağlar | Vitamin A Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
BASF Method 0330QA003 | ASKIDA | |
Bitkisel ve Hayvansal Yağlar | Kırılma İndisi Tayini | TS EN ISO 6320 | ||
Hayvansal Yağlar | Yağ Asitleri Komposizyonu (Bütrik Asit (C4:0), Kaproik Asit (C6:0), Kaprilik Asit (C8:0), Kaprik Asit (C10:0), Undecanoic Asit (C11:0), Laurik Asit (C12:0), Tridecanoic Asit (C13:0), Miristik Asit (C14:0), Miristoleik Asit (C14:1), Pentadecanoic Asit (C15:0), Cis-10 -Pentadecanoic Acid (C15:1), Palmitik Asit (C16:0), Palmitoleik Asit (C16:1), Heptadekanoik Asit (C17:0), Heptadesenoik Asit (C17:1), Stearik Asit (C18:0), Elaidic Asit (C18:1n9t), Oleik Asit (C18:1n9c), Linolelaidic Asit (C18:2n6t), Linoleik Asit (C18:2n6c), Araşidik Asit (C20:0), γ-Linolenik Asit (C18:3n6), Gadoleik Asit (C20:1), Linolenik Asit (C18:3n3), Heneicosanoic Asit (C21:0), Cis-11,14 -Eicosadienoic Asit (C20:2), Behenik Asit (C22:0), Cis-8,11,14-Eicosatrienoic Asit (C20:3n6), Erusik Asit (C22:1n9), Cis-11,14,17 -Eicosatrienoic Acid (C20:3n3), Tricosanoic Asit (C23:0), Arachidonic Asit (C20:4n6), Cis-13,16 -Docosadienoic Asit (C22:2), Lignoserik Asit (C24:0), Cis-5,8,11,14,17-Eicosapentaenoic Asit (C20:5n3), Nervonik Asit (C24:1)Cis4,7,10,13,16,19-Docosahexaenoic Asit (C22:6n3) Trans Yağ, Doymuş Doymamış Yağ Asitleri, Omega 3-6, EPA, DHA GC-FID Metodu |
COI/T.20/Doc No 33 | ||
Yağlar | Renk Tayini | TS ISO 15305 | ||
Zeytinyağı | Yabancı Yağların Tespit Edilmesi HPLC-RID, GC-FID Metodu |
COI/T.20/Doc No 25 | ||
Yağ Asidi Metil Esterleri (FAME), Yağ Asidi Etil Esterleri (FAEE) Tayini GC-FID Metodu |
COI/T.20/Doc No 31 | |||
Mumsu Maddeler (Wax) Tayini GC-FID Metodu |
COI/T.20/Doc No 31 | |||
Stigmastadien Miktarı Tayini GC-FID Metodu |
COI/T.20/Doc No 16 | |||
Biofenol (Polifenol) Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
COI/T.20/Doc No 29 | |||
Triacylglycerol (TAG) ve di-acylglycerols (DAG) Tayini GC-FID Metodu |
COI/T.20/Doc No 32 | |||
Gerçek ve Teorik Triacilgliseroller Arasındaki Farkın ECN 42 ile Belirlenmesi HPLC-RID, GC-FID Metodu |
COI/T.20/Doc. No. 20 | |||
Alifatik Alkol Tayini GC-FID Metodu |
COI/T.20/Doc No 26 | |||
2-Gliseril Monopalmitat Tayini GC-FID Metodu |
COI/T.20/Doc No 23 | |||
UV Işığında Özgül Absorbans Analizi Spektrofotometrik Metot |
COI/T.20/DOC. No. 19 | |||
Peynirler | Toplam Kuru Madde Tayini | TS EN ISO 5534 | ||
Yağ Miktarı Tayini | TS ISO 3433 | |||
pH Tayini Potansiyometrik Metot |
TS 2176 | |||
Ham Kül Tayini | AOAC 935.42 | |||
Tuz Miktarı Tayini Potansiyometrik Metot |
TS EN ISO 5943 | |||
Natamisin Tayini HPLC-UV /DAD Metodu |
TS EN ISO 9233-2 | |||
Nisin A Tayini | ISO/TS 27106 | |||
Peynirin Yağsız Kitlesindeki Nem Oranı (PYKN) Hesaplanması | TGK 2015/6 | |||
Ağırlık Kontrolü | TGK 2015/6 | |||
Süt | Kir Tayini | TS 1018 | ||
Yoğurt | Yağ ve Yağsız Kuru Madde Tayini | TS 1330 | ||
Süt Ayran |
Kuru Madde ve Yağsız Kuru Madde Tayini | TS 1018 | ||
Toplam Yağ Miktarı Tayini Gerber Metodu |
TS ISO 2446 | |||
Yoğunluk Tayini | TS 1018 TS 6800 |
|||
Süt ve Süt Ürünleri | Protein Tayini Kjeldahl Metodu |
Gerhard App. Notes A.5.1.1 | ||
Laktoz Tayini HPLC-RID Metodu |
ISO 22662 | |||
Titre Edilebilir Asitlik Tayini | TS 6800, TS 1018, TS 1192, TS 591, TS 3001, TS 3002, TS 12513,TS 1330,TS 4680, TS 1329 | |||
Yağ Tayini Rose Gottlieb Metodu |
TS EN ISO 7208 TS EN ISO 1736 TS EN ISO 1737 ISO 1211 |
|||
Jelatin Aranması | AOAC 920.106 | |||
Enerji Değeri ve Besin Öğesi Miktarlarının Hesaplanması Analizi | 26.01.2017 tarihli ve 29960 Sayılı TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği | |||
Bitkisel Yağ Aranması GC-FID Metodu |
COI/T.20/DOC. NO 30 TS EN ISO 12228 |
|||
Süt ve Süt Ürünleri Süt Esaslı Gıdalar |
Yağ Tayini Weibull-Berntrop Gravimetrik Metot |
TS ISO 8262-3 | ||
Dondurma Yenilebilir Buzlu Mamuller |
Yağ Tayini | TS EN ISO 2450 | GERİ ÇEKİLDİ | |
Dondurma Yenilebilir Buzlu Mamuller |
Yağsız Kuru Madde Tayini | TS 4265 TS 11378 |
||
Et ve Et Ürünleri | Rutubet Tayini | TS 1743 ISO 1442 | ||
Ham Yağ Tayini Asit Hidrolizli |
Tecator Application Notes ASN3121 Gerhardt Application Notes B.1.3 |
|||
Ham Protein Tayini Kjeldahl Metodu |
Gerhardt Application Notes A.1.1.3 | |||
Kolojen ve Hidroksiprolin Tayini Spektrofotometrik Metod |
AOAC 990.26 | |||
Kolajen Bağ Doku/Ham Protein Oranı Hesaplanması | Hesaplama | |||
Nem / Ham Protein Oranı Hesaplanması | Hesaplama | |||
Ham Yağ / Ham Protein Oranı Hesaplanması | Hesaplama | |||
Nitrit ve Nitrat Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
TS EN 12014-4 | |||
Klorür Tayini Volhard Metodu |
TS 1747-1 ISO 1841-1 | |||
pH Tayini Potansiyometrik Metot |
TS 3136 ISO 2917 | |||
Nişasta Tayini Polarimetrik Metot |
TS 6812 FAO 17 Food Analysis Page 238 |
|||
Kül Tayini | TS 1746 ISO 936 | |||
Enerji Değeri ve Besin Öğesi Miktarlarının Hesaplanması Analizi | 26.01.2017 tarihli ve 29960 Sayılı TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği | |||
Soya İçermeyen veya İz Miktarda İçeren Gıdalar | Alerjen Tespiti (Soya Proteini Aranması) ELISA Metodu Ön İşlem: Protein Ekstraksiyonu |
ELISA Kit Prosedürü (R-biopharm RIDASCREEN FAST Soya R7102) | ||
Konserve Gıdalar | Tepe Boşluğu ve Dolum Oranı | TS 2664 | ||
Alkolde Çözünmeyen Madde Tayini | TS 382 | GERİ ÇEKİLDİ | ||
Tuz Tayini (salamurada) Titrimetrik Metot |
TS 382 TS 2664 |
|||
Konserve Gıdalar Salça Ketçap Hazır Makarna Sosu |
Tuz Tayini Titrimetrik Metot |
TS 2664 | ||
Balık | Civa (Hg) Tayini AAS Metodu (Hidrür Sistem) |
AOAC 974.14 AOAC 971.21 AOAC 977.15 TS EN 13805 |
||
Su Ürünleri | Civa (Hg) Tayini AAS Metodu (Hidrür Sistem) |
AOAC 971.21 AOAC 974.14 |
||
Histamin Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
NMKL 196 | |||
Uçucu Bazik Azot Miktarı (TVB-N) | TGK 2012/73 | |||
Tuz | İyot Tayini (Potasyum İyodat Cinsinden) | TS 933 | GERİ ÇEKİLDİ | |
Tuz Yemeklik | Potasyum İyodür (Klasik) (İyot Tayini (Suda Çözünen KI olarak)) | TS 933 | GERİ ÇEKİLDİ | |
Sodyum Klorür Tayini | Food Chem. Codex, 2011, 7th Edition page 929-930 | GERİ ÇEKİLDİ | ||
Tuz Yemeklik | Suda Çözünmeyen Madde Tayini | TS 933 | GERİ ÇEKİLDİ | |
Distile Alkollü İçkiler | Metanol Tayini GC-FID Metodu |
AOAC 972.11 | ||
Hacmen Alkol Tayini | AOAC 942.06 | |||
Alkolsüz İçecekler | Kinin Tayini | TS 12625 | ||
Etil Alkol Analizi GC-FID Metodu |
AOAC 983.13 | |||
Bal | Elektriksel İletkenlik Tayini | IHC P.16-18 | ||
Asitlik Tayini | TS 3036 | GERİ ÇEKİLDİ | ||
İnvert Şeker Tayini | TS 3036 | |||
Suda Çözünmeyen Katı Madde Tayini | TS 3036 | GERİ ÇEKİLDİ | ||
Prolin Tayini Spektrofotometrik Metot |
IHC (Bölüm No 10) | |||
Şeker | Elektriksel İletkenlik Tayini | TS 861 | ||
İletkenlik Külü Tayini | TS 861 | |||
Kurutma Kaybı Tayini | TGK 2002/26 | GERİ ÇEKİLDİ | ||
Polarizasyon Değeri Tayini Polarimetrik Metot |
TS 861 | |||
Glikoz Şurupları | Nem Tayini Vakumlu Etüv Metodu |
TS 1208 ISO 1742 | ||
Reçeller Meyve Sebze Ürünleri |
Briks (Suda Çözünen Katı Madde) Tayini Refraktometrik Metot |
TS 4890 | ||
Reçeller | Tepe Boşluğu ve Dolum Oranı | TS 3958 TS 4186 TS 4187 TS 4188 TS 5135 TS 5136 TS 2664 |
||
Siyah Çay | Nem Tayini | TS 1562 | GERİ ÇEKİLDİ | |
Su Ekstraktı Tayini | TS ISO 9768 | GERİ ÇEKİLDİ | ||
Siyah Çay | Toplam Toz Çay Tayini | TGK 2015/30 | ||
Suda Çözünen Kül Tayini | TS 1565 | GERİ ÇEKİLDİ | ||
Suda Çözünen Külde Alkalilik Tayini | TS 1567 | GERİ ÇEKİLDİ | ||
Toplam Kül Tayini | TS 1564 | |||
Çay | Kafein Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
TS ISO 10727 | ||
Helva | Saponin Tayini | TS 2590 | GERİ ÇEKİLDİ | |
Tahin Helvası Fındık Ezmesi Bisküvi Gofret |
Asit Sayısı ve Asitlik Tayini | TS 2383 TS 8371 TS 2590 TS 7474 |
GERİ ÇEKİLDİ | |
Tahin, Tahin helvası, Yaz Helvası | Tahin Miktarı (Susam Yağı ve Tahin Miktarı) | TS 2589 TS 2590 |
||
Tarhana | Asitlik Tayini | TS 2282 | GERİ ÇEKİLDİ | |
İrmik | Asitlik Tayini | TS 4681, TS 2283 | GERİ ÇEKİLDİ | |
Ekmek, Yufka, Galeta | Asit Değeri Tayini | TS 5000 | GERİ ÇEKİLDİ | |
Ekmek, Galeta, Milföy Hamuru | Tuz Tayini Titrimetrik Metot |
TS 5000 TS 12117 |
||
Ekmek | Tuz Hariç Kül Tayini | TS 5000 | GERİ ÇEKİLDİ | |
Baklagiller | Nem Tayini | TS ISO 24557 | ||
Makarna ve Çeşitleri | Suya Geçen Madde Miktarı Tayini | TS 1620 | GERİ ÇEKİLDİ | |
Mayonez Tereyağ |
Tuz Tayini Titrimetrik Metot |
TS 9777 TS ISO 1738 |
||
Zeytin Zeytin Ezmesi |
Tuz Tayini Titrimetrik Metot |
TS 774 TS 7630 |
||
Kuruyemişler | Tuz Tayini Titrimetrik Metot |
TS 1279 | ||
Turşu | Tuz Tayini Titrimetrik Metot |
TS 11112 | ||
Yem Yem Maddeleri |
Ham Selüloz Tayini | Gerhardt Application Notes D.7.1, D.7.b | ||
Rutubet Tayini | Commission Regulation (EC) No:152/2009 | |||
Ham Kül Tayini | TS ISO 5984 | |||
Ham Yağ Tayini | Tecator App. Notes ASN 3414 Gerhardt App. Notes 4.2 |
|||
Ham Protein Tayini | Gerhardt App. Notes 5.2.1 | |||
Tuz Tayini Titrimetrik Metot |
TS 8674 | |||
Nişasta Tayini Polarimetrik Metot |
EC Third Comm.Directive 1972L0199 | |||
Toplam Şeker Tayini | EC First Comm. Dir. No L 71/250 | |||
Kalsiyum Tayini | AOAC 927.02 | |||
Toplam Fosfor Tayini | Commission Regulation (EC) No:152/2009 | |||
Peroksit Sayısı Tayini | AOCS Cd 8b - 90 | |||
Metabolik Enerji Hesaplanması | TS 9610 Commission Regulation (EC) No:152/2009 |
|||
Hazmolabilir Protein Tayini | EEC Third Comm. Dir. 123/6/EEC | |||
% Hazmolma Derecesi Tayini | Hesaplama | |||
Üre Tayini Spektrofotometrik Metot |
EEC, Second Comm.Dir,No L 54/19-20, 2009 | |||
Yem Yem Katkı Maddeleri |
Sodyum (Na), Potasyum (K), Çinko (Zn) Tayini AAS Metodu |
TS EN ISO 6869 | ||
Gıda ile Temas Eden Seramik Madde ve Malzemeler | Kurşun (Pb) ve Kadmiyum (Cd) Tayini ICP-MS Metodu |
TS EN 1388-1 84/500/EC TGK 2012/30 |
||
Gıda ile Temas Eden Porselen, Seramik ve Cam Esaslı Eşyalar | Kurşun (Pb) ve Kadmiyum (Cd) Tayini AAS Metod |
TS EN 1388-1 TS EN 1388-2 |
||
Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler | Yapı Tayini FT-IR Metodu |
İşletme İçi Metot - ML-6.01-823/Rev.3 (FT-IR Metodu ATR Aldrich Library metodundan modifiye edilmiştir.) | ||
Toplam Migrasyon Analizi Tam Daldırma (Sulu Gıdalar-Sulu, Asitli, Alkollü) Gravimetrik Metod |
TS EN 1186-3 | |||
Toplam Migrasyon Analizi Mamulle Kontrol (Sulu Gıdalar-Sulu, Asitli, Alkollü) Gravimetrik Metod |
TS EN 1186-9 | |||
Toplam Migrasyon Analizi Yerine Geçme Deney Yöntemi - (Yağlı-%95 Etanol ve İzooktan) Gravimetrik Metod |
TS EN 1186-14 | |||
Toplam Migrasyon Analizi Tam Daldırma (Yağlı Gıdalar-Zeytinyağı) GC-FID Metod |
TS EN 1186-2 International Olive Oil Council COI/T.20/Doc. No 33 |
|||
Toplam Migrasyon Analizi Torba Metodu (Yağlı Gıdalar-Zeytinyağı) GC-FID Metod |
TS EN 1186-6 International Olive Oil Council COI/T.20/Doc. No 33 |
|||
Toplam Migrasyon Analizi Mamulle Kontrol (Yağlı Gıdalar-Zeytinyağı) GC-FID Metod |
TS EN 1186-8 International Olive Oil Council COI/T.20/Doc. No 33 |
|||
Toplam Migrasyon Analizi Yüksek Sıcaklık Yerine Geçme Metodu (Yağlı Gıdalar) Modifiyepolifenilenoksit (MPPO) Gravimetrik Metod |
TS EN 1186-13 Metot B | |||
Toplam Migrasyon Analizi Hücre Metodu (Sulu Gıdalar-Sulu, Asitli, Alkollü) Gravimetrik Metod |
TS EN 1186-5 |
|||
Toplam Migrasyon Analizi Hücre Metodu (Yağlı Gıdalar-Zeytinyağı) GC-FID Metodu |
TS EN 1186-4 | |||
Baryum (Ba), Kobalt (Co), Bakır (Cu), Demir (Fe), Lityum (Li), Mangan (Mn), Çinko (Zn) SalımıTayini AAS Metodu |
Resolution AP (89) 1 | |||
Alüminyum (Al), Nikel (Ni), Demir (Fe), Bakır (Cu), Çinko (Zn), Baryum (Ba), Lityum (Li), Mangan (Mn), Kobalt (Co) Salımı Tayini ICP-MS Metodu |
İşletme İçi Metot - ML-6.01-907/Rev.1 (AP (89)1, TS EN 13130-1, TS EN ISO 17294-1, Anonim 2009'dan modifiye edilmiştir) | |||
Spesifik Migrasyon [2,2-bis(4- hydroxyphenyl)propane (Bisphenol A)] Analizi HPLC-FLD Metodu |
TS EN 14350-2 TS EN 14372 |
|||
Spesifik Migrasyon Primer Aromatik Aminlerin (PAA) Tayini [(3,3’-DMB), (2,6-TDA), (4,4’-DPE), (4,4’-MDA), (2,4-TDA), (ANL), (m-PDA), (4-ABP), (4-CoT), (2,4,5-TMA), (4-CA), (BNZ), (4-M-mPDA), (4,4’-MDoT), (2-M-5-MA), (o-T), (2,4 DMA), (2,6 DMA)] LC-MSMS Metodu |
EUR 24815 EN 2011 | |||
Fitalat Tayini (BBP, DBP, DEHP, DNOP, DIDP, DINP ) GC-MS Metodu |
İşletme İçi Metot - ML-6.01-909 Rev.3 (TS EN 14372 metodundan modifiye edilmiştir) | |||
Gıda ile Temas Eden Kağıt ve Karton Malzemeler | Toplam Migrasyon Analizi Kuru Gıda [(MPPO) Modifiyefenilenoksit] Gravimetrik Metod |
TS EN 14338 | ||
Gıda ile Temas Eden Baskılı Kağıt, Karton ve Plastik Madde ve Malzemeler | Renk Haslığının Tayini (Sulu, Asitli ve Yağlı) | EN 646 | ||
Gıda ile temas eden plastik madde ve malzemeler | Spesifik Migrasyon Formaldehit Tayini Spektrofotometrik Metod |
EUR 24815 EN 2011 | ||
Gıda | Aerobik Koloni Sayımı Dökme Plak Yöntemi |
FAO Manual of Food Quality Control Bölüm 2 | ||
Gıda Yem |
Aerobik Koloni Sayımı Dökme Plak Yöntemi |
TS EN ISO 4833-1 | ||
Gıda | Koagülaz Pozitif Stafilokokların Sayımı-(Staphylococcus aureus ve diğer türler) Koloni Sayım Tekniği |
APHA, Compendium of Methods for the Microbiological Examination of Foods, Bölüm 39 | GERİ ÇEKİLDİ | |
Gıda | Koagulaz Pozitif Stafilokokların Sayımı-(Staphylococcus aureus ve diğer türler) Koloni Sayım Tekniği |
ISO 6888-1 | ||
Gıda Yem |
Enterobacteriaceae Aranması ve Sayımı EMS Tekniği |
TS EN ISO 21528-1 | ||
Enterobacteriaceae Aranması ve Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 21528-2 | |||
Gıda | Escherichia coli Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
TS EN ISO 16649-2 | ||
Gıda (Süt ve Süt Ürünleri hariç) Yem |
Escherichia coli Sayımı EMS Tekniği |
ISO 16649-3 | ||
Gıda | Escherichia coli Sayımı EMS Tekniği |
ISO 7251 | ||
Escherichia coli Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
FDA, BAM Bölüm 4 APHA, Compendium of Methods for the Microbiological Examination of Foods, Bölüm 8 |
GERİ ÇEKİLDİ | ||
Koliform Bakteri Sayımı EMS Tekniği |
TS ISO 4831 | |||
Koliform Bakteri Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
TS ISO 4832 | |||
Koliform Bakteri Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
APHA, Compendium for the Microbiological Examination of Foods, Bölüm 8 | GERİ ÇEKİLDİ | ||
Küf ve Maya Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
APHA, Compendium of Methods for the Microbiological Examination of Foods, Bölüm 20 | GERİ ÇEKİLDİ | ||
Gıda Yem |
Küf ve Maya Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 21527-1 ISO 21527-2 |
||
Gıda | Bacillus cereus Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
TS EN ISO 7932 | ||
Sülfit İndirgeyen Anaerobik Bakteri Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 15213 | |||
Listeria monocytogenes Aranması | AFNOR BIO-12/09-07/02 (VIDAS LMO2) AOAC 2004.02 BioMeriux VIDAS Listeria monocytogenes II (LMO2) |
|||
Listeria monocytogenes Aranması | TS EN ISO 11290-1 | |||
Listeria monocytogenes / Listeria spp. Aranması | NF-N˚BIO-12/18-03/06 VIDAS Listeria Duo (LDUO) | |||
Listeria monocytogenes Aranması | NF-N˚BIO-12/18-03/06 VIDAS Listeria Duo (LDUO) | |||
Listeria spp. Aranması | NF-N˚BIO-12/18-03/06 VIDAS Listeria Duo (LDUO) | |||
Gıda | Listeria spp. Aranması | TS EN ISO 11290-1 | ||
Fekal Koliform Bakteri Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
Hygiène alimentaire, Législation et Réglementation,Les éditions des Journaux offıciels | |||
Laktik Asit Bakterilerinin Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 15214 | |||
Et ve Et Ürünleri | Pseudomonas spp. Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
TS EN ISO 13720 | ||
Gıda | Escherichia coli O157 Aranması | TS EN ISO 16654 | ||
Isıya Dirençli Campylobacter spp. Aranması | AFNOR BIO 12/29-05/10 BioMeriux VIDAS Campylobacter (CAM) |
|||
Isıya Dirençli Campylobacter spp. Aranması | TS EN ISO 10272-1 | |||
Staphylococcal Enterotoksin Aranması | AOAC 2007.06 BioMeriux VIDAS Set II |
|||
Salmonella spp. Aranması | NF-BIO-12/32-10/11 VIDAS UP SPT | |||
Salmonella spp. Aranması | NF-BIO-12/16-09/05 VIDAS Easy Salmonella (SLM) | |||
Ekmek | Rope Sporu EMS Tekniği |
TS 5000 | ||
Ekmek Mayası (Yaş ve Kuru) | Rope Sporu EMS Tekniği |
TS 3522 | ||
Gıda Yem |
Salmonella spp. Aranması | ISO 6579-1 | ||
Gıda | Vibrio spp. Vibrio cholerae, Vibrio parahaemolyticus ve Vibrio vulnificus Aranması | ISO 21872-1 | ||
Süt ve Süt Ürünleri Toz Bebek Mamaları |
Cronobacter spp. Aranması | ISO 22964 | ||
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler | Salmonella spp. Aranması | ISO 6579 - 1 | ||
Enterobacteriaceae Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 21528-2 | |||
Koliform Bakteri Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
TS ISO 4832 | |||
Aerobik Koloni Sayımı (30 0C)'de Dökme Plak Tekniği |
TS EN ISO 4833-1 | |||
Listeria monocytogenes Aranması | TS EN ISO 11290-1 | |||
Listeria monocytogenes / Listeria spp. Aranması | NF-N˚BIO-12/18-03/06 VIDAS Listeria Duo (LDUO) | |||
Listeria monocytogenes Aranması | NF-N˚BIO-12/18-03/06 VIDAS Listeria Duo (LDUO) | |||
Listeria spp. Aranması | NF-N˚BIO-12/18-03/06 VIDAS Listeria Duo (LDUO) | |||
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler | Listeria spp. Aranması | TS EN ISO 11290-1 | ||
Su | Koliform Bakteri Sayımı Membran Filtrasyon Tekniği |
SM 9222 B | ||
Escherichia coli Sayımı Membran Filtrasyon Tekniği |
SM 9222 H | |||
Fekal Enterokokların Sayımı Membran Filtrasyon Tekniği |
TS EN ISO 7899-2 | |||
Koloni Sayımı (22°C) | TS EN ISO 6222 | |||
Koloni Sayımı (37°C) | TS EN ISO 6222 | |||
Su | İletkenlik Tayini Elektrometrik Metot |
TS 9748 EN 27888 | ||
İletkenlik Tayini Laboratuvar metodu |
SM 2510 B | |||
Gıda Yem |
GDO Tarama Analizi (p35S, tNOS, pFMV) Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Eurofins GeneScan GMO Screen RT 35S/NOS/FMV (IPC) Test Kiti) ISO 21569 ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kit Manual, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kit), ISO 21571 |
||
Et ve Et Ürünleri Jelatin |
Et Tür Tayini (Balık Eti Aranması) Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Congen Surefood ALLERGEN Fish Test Kit Manual) Kit Metodu (Qiagen Mericon Food Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti) ISO 21571 |
||
Gıda Yem |
Bitki Spesifik Pamuk Geni Taranması Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-TAX-GH-015), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti) ISO 21571 |
||
Bitki Spesifik Soya Geni Taranması Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-TAX-GM-002), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA izolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571 |
|||
281-24-236 Pamuk Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-GH-001a), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571 |
|||
3006-210-23 Pamuk Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-GH-001b), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571 |
|||
GHB 614 Pamuk Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-GH-006), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571 |
|||
CV127 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-GM-011), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571 |
|||
DP-305423-1 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-GM-008), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571 |
|||
MON87701 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-GM-010), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571 |
|||
MON87708 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-GM-012), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571 |
|||
MON87769 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-GM-002), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571 |
|||
Bitki Spesifik Mısır Geni Taranması Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-TAX-ZM-002), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571 |
|||
DAS40278-9 Mısır Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-ZM-004), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571 |
|||
DAS44406-6 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
EURL Method (QT-EVE-GM-015), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571 |
|||
DAS68416-4 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
EURL Method (QT-EVE-GM-013), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571 |
|||
DAS81419-2 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
EURL Method (QT-EVE-GM-014), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571 |
|||
GDO Tarama Analizi (pat Geni Aranması) Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
EURL Method (QT-ELE-00-002), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571 |
|||
Et ve Et Ürünleri | Et Tür Tayini (Eşek Eti Aranması) Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Donkey) Kit Metodu (Qiagen Mericon Food Kit Manuel) |
||
Sporcu Gıdası | Kreatin Monohidrat ve Kreatinin Hidroklorür Tayini | İşletme İçi Metot-ML-6.01-911 (Determinazione Della Creatina e Della Creatinina in integratori Alimantari Mediante HPLC/UV Visible metodundan modifiye edilmiştir) |
||
Et ve Et Ürünleri Cipsler Hazır Çorba |
Monosodyum Glutamat (MSG) Tayini (Glutamik Asit Cinsinden) Spektrofotometrik Metot |
R-Biopharm L-Glutamic Acid Colorimetric Method for the determination of L-glutamic acid in foodstuffs and other materials Cat. No. 10 139 092 035 |
||
Çikolata | Tuz Tayini | AOAC 971.27 | ||
Bira - Gazlı İçecekler | Karbondioksit Tayini | TS 2259 | ||
Gıda (Ekstrakte Edilen Yağda ) | Asitlik Tayini | TS 2383, TS 8371, TS 2590, TS 7474, AOCS Cd 3d-63, TS 2589, TS 894 | ||
Buğday Unu | Asitlik Tayini ( Sülfürik Asit Cinsinden ) | TS 4500 | ||
Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Meyve ve Sebze Suları |
Yoğunluk Tayini | TS EN 1131 TS 522 |
||
Yoğurt Ayran |
Karakteristik Mikroorganizma Sayımı | ISO 7889 | ||
Gıda |
Clostridium perfingens Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 7937 | ||
Bebek ve Küçük Çocuk Ek Besinleri Devam Sütü |
Pseudomonas spp. Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO/TS 11059 | ||
Süt ve Süt Ürünleri | Süt Harici Yağ Aranması GC-FID Metodu |
TS EN ISO 17678 | ||
İçecekler | Tuz Tayini | AOAC 971.27 | ||
Tuz | Ferrosiyanür Tayini | EuSalt/AS004 | ||
Şarap - Alkollü İçkiler | Tersiyer Bütil Alkol Tayini GC-Headspace Metodu |
İşletme İçi Metot-ML-6.01-917/R.N:00 (AOAC 972.11'den modifiye edilmiştir) | ||
Süt | Kazein Tayini | ISO 17997-1 | ||
Kazein Olmayan Azot Tayini | ISO 17997-1 | |||
Donma Noktası Tayini | Funke Gerber CryoStar 1 ISO 5764 |
|||
Gıdalar (Şarap hariç) |
Mangan (Mn), Krom (Cr), Kobalt (Co), Selenyum (Se) Tayini ICP-MS Metodu |
NMKL 186 | ||
Süt ve Süt Ürünleri | Nitrit - Nitrat Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
NMKL 165 | ||
Bal, Pekmez | Şeker Bileşenleri (Fruktoz, Glukoz, Sakkaroz, Maltoz) Analizi HPLC-RID Metodu |
Bestimmung des Gehaltes an den Sacchariden Fructose, Glucose, Saccharose, Turanose und Maltose. HPLC Verfahren, DIN 10758 | ||
Yem, Yem hammaddeleri, Yem Katkı Maddeleri | Kurşun (Pb) ve Kadmiyum (Cd) Analizi AAS Metod |
AOAC 986.15 TS EN 14083 |
||
Arsenik (As) Analizi AAS Metod |
AOAC 986.15 AOAC 974.14 |
|||
Civa (Hg) Analizi AAS Metod |
AOAC 974.14 | |||
Gıda ile temas eden Kağıt ve Karton Malzemeler | Sulu Özütte Kurşun Tayini AAS Metodu |
TS EN 12498 TS EN 645 TS EN 647 |
||
Sulu Özütte Kadmiyum Tayini AAS Metodu |
TS EN 12498 TS EN 645 TS EN 647 |
|||
Sulu Özütte Civa Tayini AAS Metodu |
TS EN 12497 TS EN 645 TS EN 647 |
|||
Gıda ile temas eden Kağıt ve Karton Malzemeler | Sulu Özütte Arsenik Tayini AAS Metodu |
AOAC 986.15 TS EN 645 TS EN 647 |
||
Sporcu Gıdaları (Katı ve Sıvı), Enerji İçecekleri, Alkolsüz İçecekler (Gazlı- Gazsız) | Kafein Tayini HPLC Metodu |
Journal of AOAC International Vol.76, No.2 | ||
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler | Salmonella spp. Aranması | AFNOR BIO- 12/32-10/11 (VIDAS UP Salmonella (SPT) | ||
Salmonella spp. Aranması | NF-BIO-12/16-09/05 VIDAS Easy Salmonella (SLM) | |||
Listeria monocytogenes Aranması | AFNOR BIO-12/09-07/02 VIDAS LMO2 AOAC 2004.02 BioMeriux VİDAS Listeria monocytogenes II (LMO2) |
|||
Gıda Yem |
MON87751 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Method (QT-EVE-GM-016), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571 |
||
GDO Tarama Analizi (Bar Geni Aranması) Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Method (Eurofins GeneScan GMO Screen RT IPC (LR) bar gene Kiti), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kit Surefood PREPAdvanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kit, Magrev Plant DNA Extraction Kit), ISO 21571 |
|||
Et ve Et Ürünleri, Jelatin |
Et Tür Tayini (Domuz Eti Aranması) Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Pork) Kit Metodu (Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kit Manuel) |
||
Et Tür Tayini (Domuz Eti Aranması) Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (R-Biopharm SureFood® Animal ID Pork SENS PLUS V) Kit Metodu (Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kit Manuel) |
|||
Et Tür Tayini (Sığır Eti Aranması) Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Bovine) Kit Metodu (Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kit Metodu ) |
|||
Et ve Et Ürünleri | Et Tür Tayini (Tavuk Eti Aranması) Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Chicken) Kit Metodu (Qiagen Mericon Food Kit Metodu) |
||
Et Tür Tayini (Hindi Eti Aranması) Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Turkey) Kit Metodu (Qiagen Mericon Food Kit Metodu) |
|||
Et Tür Tayini (At Eti Aranması) Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Horse) Kit Metodu (Qiagen Mericon Food Kit Metodu) |
|||
Et Tür Tayini (Koyun Eti Aranması) Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Sheep) Kit Metodu (Qiagen Mericon Food Kit Metodu) |
|||
Et Tür Tayini (Keçi EtiAranması) Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Goat) Kit Metodu (Qiagen Mericon Food Kit Metodu) |
|||
Glutensiz ve Gluteni Azaltılmış Tüm Gıdalar | Gluten Miktar Tayini ELISA Metodu Ön İşlem: Protein Ekstraksiyonu |
ELISA Kit Prosedürü (AOAC Official Method 2015.05 RIDASCREEN Gliadin Competitive R7021 Kiti) |