KALİTE SİSTEM LABORATUVARLARI A. Ş. Kalite Sistem Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı
Adres Örnek Mahallesi Libadiye Caddesi No:131-133 Ataşehir İSTANBUL
Telefon 0 216 445 27 27
Standart TS EN ISO/IEC 17025:2017 Dosya No AB-0125-T
Akreditasyon Tarihi 16.05.2007
Deneyi Yapılan Malzemeler / Ürünler Deney Adı Deney Metodu (Ulusal, uluslararası standardlar, İşletme içi metodlar)
Tahıl ve Tahıl Ürünleri
(Mısır ve Baklagil hariç)
Rutubet Tayini TS EN ISO 712
Tahıl ve Tahıl Ürünleri Ham Kül Tayini TS EN ISO 2171
Ham Yağ Tayini İşletme İçi Metot - ML-6.01-011/R.N:08 (Tecator app. Notes / Gerhardt App. Notes'dan modifiye edilmiştir)
Ham Protein Tayini
Kjeldahl Metodu
İşletme İçi Metot - ML-6.01-006 (Gerhardt app. Notes'dan modifiye edilmiştir)
Tuz Tayini
Titrimetrik Metot
TS 5000
Nişasta Tayini
Polarimetrik Metot
ICC No:123/1
Enerji Değeri ve Besin Öğesi Miktarlarının Hesaplanması Analizi 26.01.2017 tarihli ve 29960 Sayılı TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği

Zearalenon (ZON) Tayini
HPLC Metodu
İşletme İçi Metot - ML-6.01-890 (R-Biopharm RP91/RP90.V13'dan modifiye edilmiştir)
Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini
HPLC Metodu
İşletme İçi Metot - ML-6.01-891 (R-Biopharm A18-P07.V1'dan modifiye edilmiştir)
Deoksinivalenol (DON) Tayini
HPLC Metodu
İşletme İçi Metot - ML-6.01-888 (R-Biopharm P50.V10'dan modifiye edilmiştir)
Okratoksin A Tayini
HPLC Metodu
AOAC 2000.03
Bebek Maması
Süt
Süt Tozu
Aflatoksin M1 Tayini
HPLC Metodu
TS EN ISO 14501
Bebek Maması
Süt Tozu
Süt ve Süt Ürünleri
Melamin Analizi
HPLC-UV/DAD Metodu
İşletme İçi Metot - ML-6.01-896 (Agilent Application Note-Quantitative Liquid Chromatography Analysis of Melamine in Dairy Products'dan modifiye edilmiştir)
Bebek Mamaları Nitrit ve Nitrat Tayini
HPLC-UV/DAD Metodu
İşletme içi metot-ML-6.01-148 (TS EN 12014-4, TS EN 12014-2'den modifiye edilmiştir)
Bebek ve Çocuk Ek Gıdaları
Bebek Formülleri ve Devam Formülleri
Bebekler İçin Özel Tıbbi Amaçlı
Diyet Gıdalar
Et ve Et Ürünleri
Balık Eti ve Yumuşakçalar
Polisiklik Aromatik Hidrokarbonlar (PAH)
[Benzo(a)piren, Krisen, Benzo(a)anthrasen,
Benzo(b)floranthen] Tayini
HPLC-FLD Metodu
İşletme İçi Metot - ML-6.01-895 (Agilent Application Note (Analysis of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Fish With Agilent Bont Elut Quechers AOAC kit and HPLC-FLD) Acta Chromatographica No 17-2006 (p:233-249)'dan modifiye edilmiştir)
Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları Okratoksin A Tayini
HPLC Metodu
AOAC 2000.03
Zearalenon (ZON) Tayini
HPLC Metodu
İşletme İçi Metot - ML-6.01-311 (R-Biopharm A4-RP91.V1'dan modifiye edilmiştir)
Deoksinivalenol (DON) Tayini
HPLC Metodu
İşletme İçi Metot - ML-6.01-310 (R-Biopharm A2-P50.V8'den modifiye edilmiştir)
Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini
HPLC Metodu
AOAC 2000.16
Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları (Mısır Bazlı) Fumonisin (FB1+FB2) Tayini
HPLC Metodu
AOAC 2001.04
R-Biopharm A4-P31.V7
Fındık ve Fındık Ezmesi Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini
HPLC Metodu
Journal of AOAC International Vol.88, No.2
Çikolata ve Çikolata İçeren Ürünler Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini
HPLC Metodu
Journal of AOAC International Vol.88, No.2 GERİ ÇEKİLDİ
Çikolata Toplam Kakao Kuru Maddesi Tayini TS 7800
Yağsız Süt Kuru Maddesi Tayini AOAC 939.02
Yağsız Kakao Kuru Maddesi Tayini TS 7800
Süt Yağı Tayini TS 7800
Reichert-Meissl Sayısı Tayini AOAC 925.41
Ham Yağ Tayini Tecator Application Notes ASN3121 Gerhardt Application Notes B.1.3
Teobromin Tayini TS 7800
Kuru İncir, İncir Ezmesi Aflatoksin B1 ve Toplam
Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini
HPLC Metodu
JOAC Int. Vol 88 No 2
AOAC 999.07
Antep Fıstığı Aflatoksin B1 ve Toplam
Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini
HPLC-FLD Metodu
AOAC 999.07
JOAC Int. Vol 88, No2
Yağlı Tohumlar Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini
HPLC-FLD Metodu
AOAC 999.07
JOAC Int. Vol 88, No 2
Kuru Meyveler Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini
HPLC-FLD Metodu
AOAC 999.07
JOAC Int. Vol 88, No 2
Okratoksin A Tayini
HPLC-FLD Metodu
R-Biopharm A17-P14.V1
Nem Tayini
Vakumlu Etüv Metodu
TS 485
Baharatlar (Tane, Öğütülmüş, Yaprak) ve Baharat Karışımları, Susam, Çeşni Maddeleri, Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini
HPLC-FLD Metodu
R-Biopharm A9-P07.V3
Uçucu Yağ Analizi TS EN ISO 6571
Kül Tayini TS 2131 ISO 928
Baharat
Gevrek Çerez
Cipsler
Rutubet Tayini
Toluen Metodu
TS 2134
Kırmızı Pul Biber Tuz Tayini
Titrimetrik Metot
TS 3706
Kırmızı Biber, Karabiber, Zencefil, Zerdeçal, Hint Cevizi Okratoksin A Tayini
HPLC Metodu
İşletme İçi Metot - ML-6.01-887 (R-Biopharm, A3-P14.V4'den modifiye edilmiştir)
Mısır Gevreği Okratoksin A Tayini
HPLC Metodu
Ocratoxin extraction:corn,ochra test instruction manual, Vicam GERİ ÇEKİLDİ
Mısır İçeren Ürünler Fumonisin (FB1+FB2) Tayini
HPLC Metodu
AOAC 2001.04
R-Biopharm A2-P31.V7
Şarap Okratoksin A Tayini
HPLC Metodu
AOAC 2001.01
R-Biopharm A10-P14.V5
Etil Alkol Tayini AOAC 983.13
Kükürt Dioksit (SO2) Tayini TS 522
Kahve Okratoksin A Tayini
HPLC Metodu
R-Biopharm, A1-P14.V4
R-Biopharm, A1-P14.V7
Kafein Tayini
HPLC-UV/DAD Metodu
TS ISO 20481
Toplam Kül Tayini TS EN ISO 2171
Suda Çözünen Kül Tayini TS 13423
Çekirdek Kahve Kusurlu Taneler Tayini TS ISO 10470
TS ISO 3509
Çekirdek ve Öğütülmüş Kahve Petrol Eteri Ekstraktı TS 13423
Suda Çözünen Kül Tayini TS 13423
Suda Çözünen Madde Tayini (KM'de) TS 13423 GERİ ÇEKİLDİ
Kavrulmuş Kahve Yabancı Madde ve Kusurlu Taneler Tayini TS ISO 10470
TS ISO 3509
Çözünebilir Kahve Suda Çözünürlük Tayini TS 5389
Suda Çözünen Külün Alkaliliği Tayini TS 5389 GERİ ÇEKİLDİ
Süt Tozu Suda Çözünebilirlik Tayini TS 1329 GERİ ÇEKİLDİ
Gıda Asesülfam K, Aspartam ve Sakkarin Tayini
HPLC-UV/DAD Metodu
TS EN 12856 ASKIDA
Sorbik Asit, Benzoik Asit ve PHB Tayini
HPLC-UV/DAD Metodu
NMKL 124 ASKIDA
Gıda Sukraloz Tayini
HPLC Metodu
TS EN 16155
Sitrik Asit Tayini İşletme içi metot-ML-6.01-176 (Chelab MP-0369'dan modifiye edilmiştir)
Borik Asit ve Boraks Tayini
(Sodyum Tetraborat (Boraks) E285 )
AOAC 970.33
Ham Protein Tayini
Kjeldahl Metodu
Gerhardt Application Notes
Diyet Lifi Tayini AOAC 991.43
Toplam Şeker Tayini
Lane Eynon Metodu
Luff Schoorl Metodu
TS 1466
TS 12001
AOAC 920.64
AOAC 925.46
Nişasta Tespiti EC 213, 2001
Su Aktivitesi Tayini TS 7474
Aqua Lab Series 4TE
Kükürt Dioksit (SO2) Tayini AOAC 990.28 ASKIDA
Peroksit Sayısı Tayini AOCS Cd 8b - 90
Ham Selüloz Tayini Gerhardt Application Notes D.7.1, D.7.b
%10’luk HCl’de Çözünmeyen Kül Tayini TS 2133 ISO 930, TS 2383, TS 7474, TS 4500, TS 2284, TS 4681, TS 2639, TS 5000, TS 4600 ISO 3720, TS 13423, TS ISO 763
Sentetik Boyar Madde
[E-102 Tatrazin / Acid Yellow 23, E 104 Quinoline Yellow / Acid Yellow 3, E-110 Sunset Yellow FCF, E-122 Carmosin (Azorubin), E-123 Amaranth / Acid Red 27, E-124 Ponceau 4R / Acid Red 18, E-127 Eritrosin B, E-128 Acid Red 1, E-129 Allura Red AC E-131 Patent Blue V / Acid Blue 3, E-132 Indigotine / İndigo Carmine, E-133 Brillant Blue FCF / Acid Blue 9, E-142 Green S /Acid Green 50, E-151 Brilliant Black / Black PN] Miktarı Tayini
HLPC-UV/DAD Metodu
NMKL 130
Gıda (Şarap hariç) Kurşun (Pb) ve Kadmiyum (Cd) Analizi
Grafit Fırınlı AAS Metodu
TS EN 14083
TS EN 13805
Gıda (Şarap hariç) Kurşun (Pb), Kadmiyum (Cd), Arsenik (As), Civa (Hg), Demir (Fe), Kalay (Sn), Bakır (Cu), Çinko (Zn), Kalsiyum (Ca), Magnezyum (Mg), Sodyum (Na), Potasyum (K), Alüminyum (Al), Nikel (Ni) ve Fosfor (P) Analizi
ICP-MS Metodu
NMKL186
Gıda (Peynirler hariç) Natamisin Analizi
HPLC-UV /DAD Metodu
İşletme içi metot-ML-6.01-171 (TS EN ISO 9233-2'den modifiye edilmiştir)
Dondurulmuş Gıdalar Peroksidaz Tayini TS 7999
Glutensiz ve Gluteni Azaltılmış Tüm Gıdalar Gluten Miktar Tayini
ELISA Metodu
Ön İşlem: Protein Ekstraksiyonu
ELISA Kit Prosedürü (AOAC Official Method 2012.01 R-biopharm RIDASCREEN Gliadin R7001 Kiti)
Buğday Unu Yaş Gluten Tayini (Gluten Miktarı) TS EN ISO 21415-3 -4 GERİ ÇEKİLDİ
Kuru Gluten Tayini (Kuru Madde) TS EN ISO 21415-3 -4
AOAC 991.19
GERİ ÇEKİLDİ
Gıda Takviyeleri Kurşun (Pb) ve Kadmiyum (Cd) Analizi
Grafit Fırınlı AAS Metodu
TS EN 14083
TS EN 13805
Civa (Hg) Analizi
AAS Metodu (Hidrür Sistem)
AOAC 971.21
TS EN 13805
Gıda
Gıda Katkı Maddeleri
Arsenik (As) Analizi
AAS Metodu
AOAC 986.15
AOAC 974.14
Gıda Katkı Maddeleri Sülfatlandırılmış Kül Tayini Food Chem. Codex, 2004, Fifth Edition
Glukoz Şurubu, Kurutulmuş Glukoz Şurubu, Dekstroz Monohidrat, Susuz Dekstroz, Sülfatlandırılmış Kül Tayini TGK İnsan Tüketimine Sunulan Şekerlerin Analiz Yöntemleri Tebliği Tebliğ No:2002l26
Askorbik Asit Saflık Tayini
Titrimetrik Metot
Food Chem. Codex, 2011, 7th Edition, page 71 GERİ ÇEKİLDİ
Benzoik Asit Saflık Tayini
Titrimetrik Metot
Food Chem. Codex, 2011, 7th Edition, page 89 GERİ ÇEKİLDİ
Kolin Klorür Saflık Tayini
Titrimetrik Metot
Food Chem. Codex, 2011, 7th Edition, page 212 GERİ ÇEKİLDİ
Potasyum Benzoat Saflık Tayini
Titrimetrik Metot
Food Chem. Codex, 2011, 7th Edition, page 841 GERİ ÇEKİLDİ
Potasyum Sorbat Saflık Tayini
Titrimetrik Metot
Food Chem. Codex, 2011, 7th Edition, page 859 GERİ ÇEKİLDİ
Sitrik Asit Saflık Tayini
Titrimetrik Metot
Food Chem. Codex, 2011, 7th Edition, page 226 GERİ ÇEKİLDİ
Sodyum Benzoat Saflık Tayini
Titrimetrik Metot
Food Chem. Codex, 2011, 7th Edition, page 925 GERİ ÇEKİLDİ
Sodyum Sitrat Saflık Tayini
Titrimetrik Metot
Food Chem. Codex, 2011, 7th Edition, page 933 GERİ ÇEKİLDİ
Sorbik Asit Saflık Tayini
Titrimetrik Metot
Food Chem. Codex, 2011, 7th Edition, page 971 GERİ ÇEKİLDİ
Meyve ve Sebze Ürünleri
Bal
HMF Tayini
HPLC-UV/DAD Metodu
Harmonised Methods of the International Honey Commission
Meyve suları, konsantreden üretilen meyve suyu ve meyve nektarları, Distile alkollü içkiler, elma şarabı ve elmadan üretilen veya elma suyu içeren diğer fermente içkiler, Bebek ve küçük çocuklar için üretilen elma suyu ve katı haldeki elma ürünleri (elma kompostosu ve elma püresi dahil) Patulin Tayini
HPLC-UV/DAD Metodu
TS EN 14177
Meyve ve Sebze Ürünleri pH Tayini
Potansiyometrik Metot
TS 1728 ISO 1842
Nitrit ve Nitrat Tayini
HPLC-UV/DAD Metodu
TS EN 12014-2
Kül Tayini TS EN 1135
TS 7630
Meyve Nektarları, Meyve Suları ve Konsantreleri, Alkolsüz İçecekler (Gazlı, Gazsız) Laktik Asit Tayini TS 3631
TS 4080
r-Biopharm UV method
Meyve ve Sebze Ürünleri
Mayonez
Asitlik Tayini TS 1125 ISO 750
TS 9777
Katı ve Sıvı Yağlar Asit Sayısı Tayini AOCS Cd 3d-63
Serbest Yağ Asitliği Tayini (Oleik asit cinsinden) AOCS Cd 3d-63
Bitkisel Katı Yağlar Tuz Tayini
Titrimetrik Metot
TS 2812
Bitkisel Yağlar Sterol Kompozisyonu
[Cholesterol, 24-MetilenCholesterol, Campesterol, Stigmasterol, Clerosterol, b-Sitosterol, Sitostanol, D5-Avenastenol, D7-Stigmastenol, D7-Avenasterol, Uvaol + Eritrodiol, D-5-24Stigmastadienol, Toplam Beta, Toplam Streol]
GC-FID Metodu
COI/T.20/DOC. NO 30
Susam Yağı Aranması TS 5044
Pamuk Yağı Aranması TS 5041
Prina Yağı Aranması TS 5042
Cold Test AOCS Cc 11-53
Yağ Asitleri Kompozisyonu - Trans yağlar, Doymuş Yağ Asitleri-Doymamış Yağ Asitleri-Tekli Doymamış Yağ Asitleri-Çoklu Doymamış Yağ Asitleri Tayini
(Bütrik Asit (C4:0), Kaproik Asit (C6:0), Kaprilik Asit (C8:0), Kaprik Asit (C10:0), Undecanoic Asit (C11:0), Laurik Asit (C12:0), Tridecanoic Asit (C13:0), Miristik Asit (C14:0), Miristoleik Asit (C14:1), Pentadecanoic Asit (C15:0), Cis-10-Pentadecanoic Acid (C15:1), Palmitik Asit (C16:0), Palmitoleik Asit (C16:1), Heptadekanoik Asit (C17:0), Heptadesenoik Asit (C17:1), Stearik Asit (C18:0), Elaidic Asit (C18:1n9t), Oleik Asit (C18:1n9c), Linolelaidic Asit (C18:2n6t), Linoleik Asit (C18:2n6c), Araşidik Asit (C20:0), γ-Linolenik Asit (C18:3n6), Gadoleik Asit (C20:1), Linolenik Asit (C18:3n3), Heneicosanoic Asit (C21:0), Cis-11,14-Eicosadienoic Asit (C20:2), Behenik Asit (C22:0), Cis-8,11,14-Eicosatrienoic Asit (C20:3n6), Erusik Asit (C22:1n9), Cis-11,14,17-Eicosatrienoic Acid (C20:3n3), Tricosanoic Asit (C23:0), Arachidonic Asit (C20:4n6), Cis-13,16-Docosadienoic Asit (C22:2), Lignoserik Asit (C24:0), Cis-5,8,11,14,17-Eicosapentaenoic Asit (C20:5n3), Nervonik Asit (C24:1)Cis-4,7,10,13,16,19-Docosahexaenoic Asit (C22:6n3))
GC-FID Metodu
COI/T.20/Doc No 33
Polar Madde Tayini AOAC 982.27
Vitamin E (alfa-beta-gama-delta tokoferol) Analizi
HPLC-FLD Metodu
IUPAC 2.432
İyot Sayısı Tayini AOCS Cd 1-25
Peroksit Sayısı Tayini AOCS Cd 8b - 90
Sabunlaşma Sayısı Tayini AOCS Cd 3 - 25
Mineral Yağ Aranması TS 894
Nem ve Uçucu Madde Tayini TS EN ISO 662
Eterde Çözünmeyen Safsızlıklar Tayini TS EN ISO 663 GERİ ÇEKİLDİ
Sabunlaşmayan Madde Tayini AOCS Ca 6a-40
Özgül Ağırlık Tayini TS 894 GERİ ÇEKİLDİ
Halojone Solvent Tayini COI/T.20/DOC.No:8/CORR.1
Bitkisel Yağlar, Tereyağ Polisiklik Aromatik Hidrokarbonların Tayini
( Benzo (a) Piren, Benzo (b) Floranten, Krisen, Benz (a) Antrasen )
GC-MS Metodu
İşletme İçi Metot-ML-6.01-186 (Chelab MP-0998'den modifiye edilmiştir)
Bitkisel ve Hayvansal Yağlar Vitamin A Tayini
HPLC-UV/DAD Metodu
BASF Method 0330QA003 ASKIDA
Bitkisel ve Hayvansal Yağlar Kırılma İndisi Tayini TS EN ISO 6320
Hayvansal Yağlar Yağ Asitleri Komposizyonu (Bütrik Asit (C4:0), Kaproik Asit (C6:0), Kaprilik Asit (C8:0), Kaprik Asit (C10:0), Undecanoic Asit (C11:0), Laurik Asit (C12:0), Tridecanoic Asit (C13:0), Miristik Asit (C14:0), Miristoleik Asit (C14:1), Pentadecanoic Asit (C15:0), Cis-10 -Pentadecanoic Acid (C15:1), Palmitik Asit (C16:0), Palmitoleik Asit (C16:1), Heptadekanoik Asit (C17:0), Heptadesenoik Asit (C17:1), Stearik Asit (C18:0), Elaidic Asit (C18:1n9t), Oleik Asit (C18:1n9c), Linolelaidic Asit (C18:2n6t), Linoleik Asit (C18:2n6c), Araşidik Asit (C20:0), γ-Linolenik Asit (C18:3n6), Gadoleik Asit (C20:1), Linolenik Asit (C18:3n3), Heneicosanoic Asit (C21:0), Cis-11,14 -Eicosadienoic Asit (C20:2), Behenik Asit (C22:0), Cis-8,11,14-Eicosatrienoic Asit (C20:3n6), Erusik Asit (C22:1n9), Cis-11,14,17 -Eicosatrienoic Acid (C20:3n3), Tricosanoic Asit (C23:0), Arachidonic Asit (C20:4n6), Cis-13,16 -Docosadienoic Asit (C22:2), Lignoserik Asit (C24:0), Cis-5,8,11,14,17-Eicosapentaenoic Asit (C20:5n3), Nervonik Asit (C24:1)Cis4,7,10,13,16,19-Docosahexaenoic Asit (C22:6n3)
Trans Yağ, Doymuş Doymamış Yağ Asitleri, Omega 3-6, EPA, DHA
GC-FID Metodu
COI/T.20/Doc No 33
Yağlar Renk Tayini TS ISO 15305
Zeytinyağı Yabancı Yağların Tespit Edilmesi
HPLC-RID, GC-FID Metodu
COI/T.20/Doc No 25
Yağ Asidi Metil Esterleri (FAME), Yağ Asidi Etil Esterleri (FAEE) Tayini
GC-FID Metodu
COI/T.20/Doc No 31
Mumsu Maddeler (Wax) Tayini
GC-FID Metodu
COI/T.20/Doc No 31
Stigmastadien Miktarı Tayini
GC-FID Metodu
COI/T.20/Doc No 16
Biofenol (Polifenol) Tayini
HPLC-UV/DAD Metodu
COI/T.20/Doc No 29
Triacylglycerol (TAG) ve di-acylglycerols (DAG) Tayini
GC-FID Metodu
COI/T.20/Doc No 32
Gerçek ve Teorik Triacilgliseroller Arasındaki Farkın ECN 42 ile Belirlenmesi
HPLC-RID, GC-FID Metodu
COI/T.20/Doc. No. 20
Alifatik Alkol Tayini
GC-FID Metodu
COI/T.20/Doc No 26
2-Gliseril Monopalmitat Tayini
GC-FID Metodu
COI/T.20/Doc No 23
UV Işığında Özgül Absorbans Analizi
Spektrofotometrik Metot
COI/T.20/DOC. No. 19
Peynirler Toplam Kuru Madde Tayini TS EN ISO 5534
Yağ Miktarı Tayini TS ISO 3433
pH Tayini
Potansiyometrik Metot
TS 2176
Ham Kül Tayini AOAC 935.42
Tuz Miktarı Tayini
Potansiyometrik Metot
TS EN ISO 5943
Natamisin Tayini
HPLC-UV /DAD Metodu
TS EN ISO 9233-2
Nisin A Tayini ISO/TS 27106
Peynirin Yağsız Kitlesindeki Nem Oranı (PYKN) Hesaplanması TGK 2015/6
Ağırlık Kontrolü TGK 2015/6
Süt Kir Tayini TS 1018
Yoğurt Yağ ve Yağsız Kuru Madde Tayini TS 1330
Süt
Ayran
Kuru Madde ve Yağsız Kuru Madde Tayini TS 1018
Toplam Yağ Miktarı Tayini
Gerber Metodu
TS ISO 2446
Yoğunluk Tayini TS 1018
TS 6800
Süt ve Süt Ürünleri Protein Tayini
Kjeldahl Metodu
Gerhard App. Notes A.5.1.1
Laktoz Tayini
HPLC-RID Metodu
ISO 22662
Titre Edilebilir Asitlik Tayini TS 6800, TS 1018, TS 1192, TS 591, TS 3001, TS 3002, TS 12513,TS 1330,TS 4680, TS 1329
Yağ Tayini
Rose Gottlieb Metodu
TS EN ISO 7208
TS EN ISO 1736
TS EN ISO 1737
ISO 1211
Jelatin Aranması AOAC 920.106
Enerji Değeri ve Besin Öğesi Miktarlarının Hesaplanması Analizi 26.01.2017 tarihli ve 29960 Sayılı TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği
Bitkisel Yağ Aranması
GC-FID Metodu
COI/T.20/DOC. NO 30
TS EN ISO 12228
Süt ve Süt Ürünleri
Süt Esaslı Gıdalar
Yağ Tayini
Weibull-Berntrop Gravimetrik Metot
TS ISO 8262-3
Dondurma
Yenilebilir Buzlu Mamuller
Yağ Tayini TS EN ISO 2450 GERİ ÇEKİLDİ
Dondurma
Yenilebilir Buzlu Mamuller
Yağsız Kuru Madde Tayini TS 4265
TS 11378
Et ve Et Ürünleri Rutubet Tayini TS 1743 ISO 1442
Ham Yağ Tayini
Asit Hidrolizli
Tecator Application Notes ASN3121
Gerhardt Application Notes B.1.3
Ham Protein Tayini
Kjeldahl Metodu
Gerhardt Application Notes A.1.1.3
Kolojen ve Hidroksiprolin Tayini
Spektrofotometrik Metod
AOAC 990.26
Kolajen Bağ Doku/Ham Protein Oranı Hesaplanması Hesaplama
Nem / Ham Protein Oranı Hesaplanması Hesaplama
Ham Yağ / Ham Protein Oranı Hesaplanması Hesaplama
Nitrit ve Nitrat Tayini
HPLC-UV/DAD Metodu
TS EN 12014-4
Klorür Tayini
Volhard Metodu
TS 1747-1 ISO 1841-1
pH Tayini
Potansiyometrik Metot
TS 3136 ISO 2917
Nişasta Tayini
Polarimetrik Metot
TS 6812
FAO 17 Food Analysis Page 238
Kül Tayini TS 1746 ISO 936
Enerji Değeri ve Besin Öğesi Miktarlarının Hesaplanması Analizi 26.01.2017 tarihli ve 29960 Sayılı TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği
Soya İçermeyen veya İz Miktarda İçeren Gıdalar Alerjen Tespiti (Soya Proteini Aranması)
ELISA Metodu
Ön İşlem: Protein Ekstraksiyonu
ELISA Kit Prosedürü (R-biopharm RIDASCREEN FAST Soya R7102)
Konserve Gıdalar Tepe Boşluğu ve Dolum Oranı TS 2664
Alkolde Çözünmeyen Madde Tayini TS 382 GERİ ÇEKİLDİ
Tuz Tayini (salamurada)
Titrimetrik Metot
TS 382
TS 2664
Konserve Gıdalar
Salça
Ketçap
Hazır Makarna Sosu
Tuz Tayini
Titrimetrik Metot
TS 2664
Balık Civa (Hg) Tayini
AAS Metodu (Hidrür Sistem)
AOAC 974.14
AOAC 971.21
AOAC 977.15
TS EN 13805
Su Ürünleri Civa (Hg) Tayini
AAS Metodu (Hidrür Sistem)
AOAC 971.21
AOAC 974.14
Histamin Tayini
HPLC-UV/DAD Metodu
NMKL 196
Uçucu Bazik Azot Miktarı (TVB-N) TGK 2012/73
Tuz İyot Tayini (Potasyum İyodat Cinsinden) TS 933 GERİ ÇEKİLDİ
Tuz Yemeklik Potasyum İyodür (Klasik) (İyot Tayini (Suda Çözünen KI olarak)) TS 933 GERİ ÇEKİLDİ
Sodyum Klorür Tayini Food Chem. Codex, 2011, 7th Edition page 929-930 GERİ ÇEKİLDİ
Tuz Yemeklik Suda Çözünmeyen Madde Tayini TS 933 GERİ ÇEKİLDİ
Distile Alkollü İçkiler Metanol Tayini
GC-FID Metodu
AOAC 972.11
Hacmen Alkol Tayini AOAC 942.06
Alkolsüz İçecekler Kinin Tayini TS 12625
Etil Alkol Analizi
GC-FID Metodu
AOAC 983.13
Bal Elektriksel İletkenlik Tayini IHC P.16-18
Asitlik Tayini TS 3036 GERİ ÇEKİLDİ
İnvert Şeker Tayini TS 3036
Suda Çözünmeyen Katı Madde Tayini TS 3036 GERİ ÇEKİLDİ
Prolin Tayini
Spektrofotometrik Metot
IHC (Bölüm No 10)
Şeker Elektriksel İletkenlik Tayini TS 861
İletkenlik Külü Tayini TS 861
Kurutma Kaybı Tayini TGK 2002/26 GERİ ÇEKİLDİ
Polarizasyon Değeri Tayini
Polarimetrik Metot
TS 861
Glikoz Şurupları Nem Tayini
Vakumlu Etüv Metodu
TS 1208 ISO 1742
Reçeller
Meyve Sebze Ürünleri
Briks (Suda Çözünen Katı Madde) Tayini
Refraktometrik Metot
TS 4890
Reçeller Tepe Boşluğu ve Dolum Oranı TS 3958
TS 4186
TS 4187
TS 4188
TS 5135
TS 5136
TS 2664
Siyah Çay Nem Tayini TS 1562 GERİ ÇEKİLDİ
Su Ekstraktı Tayini TS ISO 9768 GERİ ÇEKİLDİ
Siyah Çay Toplam Toz Çay Tayini TGK 2015/30
Suda Çözünen Kül Tayini TS 1565 GERİ ÇEKİLDİ
Suda Çözünen Külde Alkalilik Tayini TS 1567 GERİ ÇEKİLDİ
Toplam Kül Tayini TS 1564
Çay Kafein Tayini
HPLC-UV/DAD Metodu
TS ISO 10727
Helva Saponin Tayini TS 2590 GERİ ÇEKİLDİ
Tahin Helvası
Fındık Ezmesi
Bisküvi
Gofret
Asit Sayısı ve Asitlik Tayini TS 2383
TS 8371
TS 2590
TS 7474
GERİ ÇEKİLDİ
Tahin, Tahin helvası, Yaz Helvası Tahin Miktarı (Susam Yağı ve Tahin Miktarı) TS 2589
TS 2590
Tarhana Asitlik Tayini TS 2282 GERİ ÇEKİLDİ
İrmik Asitlik Tayini TS 4681, TS 2283 GERİ ÇEKİLDİ
Ekmek, Yufka, Galeta Asit Değeri Tayini TS 5000 GERİ ÇEKİLDİ
Ekmek, Galeta, Milföy Hamuru Tuz Tayini
Titrimetrik Metot
TS 5000
TS 12117
Ekmek Tuz Hariç Kül Tayini TS 5000 GERİ ÇEKİLDİ
Baklagiller Nem Tayini TS ISO 24557
Makarna ve Çeşitleri Suya Geçen Madde Miktarı Tayini TS 1620 GERİ ÇEKİLDİ
Mayonez
Tereyağ
Tuz Tayini
Titrimetrik Metot
TS 9777
TS ISO 1738
Zeytin
Zeytin Ezmesi
Tuz Tayini
Titrimetrik Metot
TS 774
TS 7630
Kuruyemişler Tuz Tayini
Titrimetrik Metot
TS 1279
Turşu Tuz Tayini
Titrimetrik Metot
TS 11112
Yem
Yem Maddeleri
Ham Selüloz Tayini Gerhardt Application Notes D.7.1, D.7.b
Rutubet Tayini Commission Regulation (EC) No:152/2009
Ham Kül Tayini TS ISO 5984
Ham Yağ Tayini Tecator App. Notes ASN 3414
Gerhardt App. Notes 4.2
Ham Protein Tayini Gerhardt App. Notes 5.2.1
Tuz Tayini
Titrimetrik Metot
TS 8674
Nişasta Tayini
Polarimetrik Metot
EC Third Comm.Directive 1972L0199
Toplam Şeker Tayini EC First Comm. Dir. No L 71/250
Kalsiyum Tayini AOAC 927.02
Toplam Fosfor Tayini Commission Regulation (EC) No:152/2009
Peroksit Sayısı Tayini AOCS Cd 8b - 90
Metabolik Enerji Hesaplanması TS 9610
Commission Regulation (EC) No:152/2009
Hazmolabilir Protein Tayini EEC Third Comm. Dir. 123/6/EEC
% Hazmolma Derecesi Tayini Hesaplama
Üre Tayini
Spektrofotometrik Metot
EEC, Second Comm.Dir,No L 54/19-20, 2009
Yem
Yem Katkı Maddeleri
Sodyum (Na), Potasyum (K), Çinko (Zn) Tayini
AAS Metodu
TS EN ISO 6869
Gıda ile Temas Eden Seramik Madde ve Malzemeler Kurşun (Pb) ve Kadmiyum (Cd) Tayini
ICP-MS Metodu
TS EN 1388-1
84/500/EC
TGK 2012/30
Gıda ile Temas Eden Porselen, Seramik ve Cam Esaslı Eşyalar Kurşun (Pb) ve Kadmiyum (Cd) Tayini
AAS Metod
TS EN 1388-1
TS EN 1388-2
Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler Yapı Tayini
FT-IR Metodu
İşletme İçi Metot - ML-6.01-823/Rev.3 (FT-IR Metodu ATR Aldrich Library metodundan modifiye edilmiştir.)
Toplam Migrasyon Analizi
Tam Daldırma (Sulu Gıdalar-Sulu, Asitli, Alkollü)
Gravimetrik Metod
TS EN 1186-3
Toplam Migrasyon Analizi
Mamulle Kontrol (Sulu Gıdalar-Sulu, Asitli, Alkollü)
Gravimetrik Metod
TS EN 1186-9
Toplam Migrasyon Analizi
Yerine Geçme Deney Yöntemi - (Yağlı-%95 Etanol ve İzooktan)
Gravimetrik Metod
TS EN 1186-14
Toplam Migrasyon Analizi
Tam Daldırma (Yağlı Gıdalar-Zeytinyağı)
GC-FID Metod
TS EN 1186-2
International Olive Oil Council COI/T.20/Doc. No 33
Toplam Migrasyon Analizi
Torba Metodu (Yağlı Gıdalar-Zeytinyağı)
GC-FID Metod
TS EN 1186-6
International Olive Oil Council COI/T.20/Doc. No 33
Toplam Migrasyon Analizi Mamulle Kontrol (Yağlı Gıdalar-Zeytinyağı)
GC-FID Metod
TS EN 1186-8
International Olive Oil Council COI/T.20/Doc. No 33
Toplam Migrasyon Analizi
Yüksek Sıcaklık Yerine Geçme Metodu (Yağlı Gıdalar) Modifiyepolifenilenoksit (MPPO)
Gravimetrik Metod
TS EN 1186-13 Metot B
Toplam Migrasyon Analizi
Hücre Metodu (Sulu Gıdalar-Sulu, Asitli, Alkollü)
Gravimetrik Metod
TS EN 1186-5
Toplam Migrasyon Analizi
Hücre Metodu (Yağlı Gıdalar-Zeytinyağı)
GC-FID Metodu
TS EN 1186-4
Baryum (Ba), Kobalt (Co), Bakır (Cu), Demir (Fe), Lityum (Li), Mangan (Mn), Çinko (Zn) SalımıTayini
AAS Metodu
Resolution AP (89) 1
Alüminyum (Al), Nikel (Ni), Demir (Fe), Bakır (Cu), Çinko (Zn), Baryum (Ba), Lityum (Li), Mangan (Mn), Kobalt (Co) Salımı Tayini
ICP-MS Metodu
İşletme İçi Metot - ML-6.01-907/Rev.1 (AP (89)1, TS EN 13130-1, TS EN ISO 17294-1, Anonim 2009'dan modifiye edilmiştir)
Spesifik Migrasyon [2,2-bis(4-
hydroxyphenyl)propane (Bisphenol
A)] Analizi
HPLC-FLD Metodu
TS EN 14350-2
TS EN 14372
Spesifik Migrasyon
Primer Aromatik Aminlerin (PAA) Tayini
[(3,3’-DMB), (2,6-TDA), (4,4’-DPE), (4,4’-MDA), (2,4-TDA), (ANL), (m-PDA), (4-ABP), (4-CoT), (2,4,5-TMA), (4-CA), (BNZ), (4-M-mPDA), (4,4’-MDoT), (2-M-5-MA), (o-T), (2,4 DMA), (2,6 DMA)]
LC-MSMS Metodu
EUR 24815 EN 2011
Fitalat Tayini (BBP, DBP, DEHP, DNOP, DIDP, DINP )
GC-MS Metodu
İşletme İçi Metot - ML-6.01-909 Rev.3 (TS EN 14372 metodundan modifiye edilmiştir)
Gıda ile Temas Eden Kağıt ve Karton Malzemeler Toplam Migrasyon Analizi
Kuru Gıda [(MPPO) Modifiyefenilenoksit]
Gravimetrik Metod
TS EN 14338
Gıda ile Temas Eden Baskılı Kağıt, Karton ve Plastik Madde ve Malzemeler Renk Haslığının Tayini (Sulu, Asitli ve Yağlı) EN 646
Gıda ile temas eden plastik madde ve malzemeler Spesifik Migrasyon
Formaldehit Tayini
Spektrofotometrik Metod
EUR 24815 EN 2011
Gıda Aerobik Koloni Sayımı
Dökme Plak Yöntemi
FAO Manual of Food Quality Control Bölüm 2
Gıda
Yem
Aerobik Koloni Sayımı
Dökme Plak Yöntemi
TS EN ISO 4833-1
Gıda Koagülaz Pozitif Stafilokokların Sayımı-(Staphylococcus aureus ve diğer türler)
Koloni Sayım Tekniği
APHA, Compendium of Methods for the Microbiological Examination of Foods, Bölüm 39 GERİ ÇEKİLDİ
Gıda Koagulaz Pozitif Stafilokokların Sayımı-(Staphylococcus aureus ve diğer türler)
Koloni Sayım Tekniği
ISO 6888-1
Gıda
Yem
Enterobacteriaceae Aranması ve Sayımı
EMS Tekniği
TS EN ISO 21528-1
Enterobacteriaceae Aranması ve Sayımı
Koloni Sayım Tekniği
ISO 21528-2
Gıda Escherichia coli Sayımı
Koloni Sayım Tekniği
TS EN ISO 16649-2
Gıda (Süt ve Süt Ürünleri hariç)
Yem
Escherichia coli Sayımı
EMS Tekniği
ISO 16649-3
Gıda Escherichia coli Sayımı
EMS Tekniği
ISO 7251
Escherichia coli Sayımı
Koloni Sayım Tekniği
FDA, BAM Bölüm 4

APHA, Compendium of Methods for the Microbiological Examination of Foods, Bölüm 8
GERİ ÇEKİLDİ
Koliform Bakteri Sayımı
EMS Tekniği
TS ISO 4831
Koliform Bakteri Sayımı
Koloni Sayım Tekniği 
TS ISO 4832
Koliform Bakteri Sayımı
Koloni Sayım Tekniği
APHA, Compendium for the Microbiological Examination of Foods, Bölüm 8 GERİ ÇEKİLDİ
Küf ve Maya Sayımı
Koloni Sayım Tekniği
APHA, Compendium of Methods for the Microbiological Examination of Foods, Bölüm 20 GERİ ÇEKİLDİ
Gıda
Yem
Küf ve Maya Sayımı
Koloni Sayım Tekniği
ISO 21527-1
ISO 21527-2
Gıda Bacillus cereus Sayımı
Koloni Sayım Tekniği
TS EN ISO 7932
Sülfit İndirgeyen Anaerobik Bakteri Sayımı
Koloni Sayım Tekniği
ISO 15213
Listeria monocytogenes Aranması AFNOR BIO-12/09-07/02 (VIDAS LMO2)
AOAC 2004.02
BioMeriux VIDAS Listeria monocytogenes II (LMO2)
Listeria monocytogenes Aranması TS EN ISO 11290-1
Listeria monocytogenes / Listeria spp. Aranması NF-N˚BIO-12/18-03/06 VIDAS Listeria Duo (LDUO)
Listeria monocytogenes Aranması NF-N˚BIO-12/18-03/06 VIDAS Listeria Duo (LDUO)
Listeria spp. Aranması NF-N˚BIO-12/18-03/06 VIDAS Listeria Duo (LDUO)
Gıda Listeria spp. Aranması TS EN ISO 11290-1
Fekal Koliform Bakteri Sayımı
Koloni Sayım Tekniği
Hygiène alimentaire, Législation et Réglementation,Les éditions des Journaux offıciels
Laktik Asit Bakterilerinin Sayımı
Koloni Sayım Tekniği
ISO 15214
Et ve Et Ürünleri Pseudomonas spp. Sayımı
Koloni Sayım Tekniği
TS EN ISO 13720
Gıda Escherichia coli O157 Aranması TS EN ISO 16654
Isıya Dirençli Campylobacter spp. Aranması AFNOR BIO 12/29-05/10
BioMeriux VIDAS Campylobacter (CAM)
Isıya Dirençli Campylobacter spp. Aranması TS EN ISO 10272-1
Staphylococcal Enterotoksin Aranması AOAC 2007.06
BioMeriux VIDAS Set II
Salmonella spp. Aranması NF-BIO-12/32-10/11 VIDAS UP SPT
Salmonella spp. Aranması NF-BIO-12/16-09/05 VIDAS Easy Salmonella (SLM)
Ekmek Rope Sporu
EMS Tekniği
TS 5000
Ekmek Mayası (Yaş ve Kuru) Rope Sporu
EMS Tekniği
TS 3522
Gıda
Yem
Salmonella spp. Aranması ISO 6579-1
Gıda Vibrio spp. Vibrio cholerae, Vibrio parahaemolyticus ve Vibrio vulnificus Aranması ISO 21872-1
Süt ve Süt Ürünleri
Toz Bebek Mamaları
Cronobacter spp. Aranması ISO 22964
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler Salmonella spp. Aranması ISO 6579 - 1
Enterobacteriaceae Sayımı
Koloni Sayım Tekniği
ISO 21528-2
Koliform Bakteri Sayımı
Koloni Sayım Tekniği
TS ISO 4832
Aerobik Koloni Sayımı (30 0C)'de
Dökme Plak Tekniği
TS EN ISO 4833-1
Listeria monocytogenes Aranması TS EN ISO 11290-1
Listeria monocytogenes / Listeria spp. Aranması NF-N˚BIO-12/18-03/06 VIDAS Listeria Duo (LDUO)
Listeria monocytogenes Aranması NF-N˚BIO-12/18-03/06 VIDAS Listeria Duo (LDUO)
Listeria spp. Aranması NF-N˚BIO-12/18-03/06 VIDAS Listeria Duo (LDUO)
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler Listeria spp. Aranması TS EN ISO 11290-1
Su Koliform Bakteri Sayımı
Membran Filtrasyon Tekniği
SM 9222 B
Escherichia coli Sayımı
Membran Filtrasyon Tekniği
SM 9222 H
Fekal Enterokokların Sayımı
Membran Filtrasyon Tekniği
TS EN ISO 7899-2
Koloni Sayımı (22°C) TS EN ISO 6222
Koloni Sayımı (37°C) TS EN ISO 6222
Su İletkenlik Tayini
Elektrometrik Metot
TS 9748 EN 27888
İletkenlik Tayini
Laboratuvar metodu
SM 2510 B
Gıda
Yem
GDO Tarama Analizi (p35S, tNOS, pFMV)
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu
Kit Metodu (Eurofins GeneScan GMO Screen RT 35S/NOS/FMV (IPC) Test Kiti)
ISO 21569
ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kit Manual, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kit),
ISO 21571
Et ve Et Ürünleri
Jelatin
Et Tür Tayini (Balık Eti Aranması)
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu
Kit Metodu (Congen Surefood ALLERGEN Fish Test Kit Manual)

Kit Metodu (Qiagen Mericon Food Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti)
ISO 21571
Gıda
Yem
Bitki Spesifik Pamuk Geni Taranması
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu
EURL Metot (QT-TAX-GH-015), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti)
ISO 21571
Bitki Spesifik Soya Geni Taranması
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu
EURL Metot (QT-TAX-GM-002), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA izolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571
281-24-236 Pamuk Tip Belirleme Analizi
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu
EURL Metot (QT-EVE-GH-001a), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571
3006-210-23 Pamuk Tip Belirleme Analizi
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu
EURL Metot (QT-EVE-GH-001b), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571
GHB 614 Pamuk Tip Belirleme Analizi
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu
EURL Metot (QT-EVE-GH-006), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571
CV127 Soya Tip Belirleme Analizi
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu
EURL Metot (QT-EVE-GM-011), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571
DP-305423-1 Soya Tip Belirleme Analizi
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu
EURL Metot (QT-EVE-GM-008), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571
MON87701 Soya Tip Belirleme Analizi
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu
EURL Metot (QT-EVE-GM-010), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571
MON87708 Soya Tip Belirleme Analizi
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu
EURL Metot (QT-EVE-GM-012), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571
MON87769 Soya Tip Belirleme Analizi
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu
EURL Metot (QT-EVE-GM-002), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571
Bitki Spesifik Mısır Geni Taranması
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu
EURL Metot (QT-TAX-ZM-002), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571
DAS40278-9 Mısır Tip Belirleme Analizi
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu
EURL Metot (QT-EVE-ZM-004), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571
DAS44406-6 Soya Tip Belirleme Analizi
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu
EURL Method (QT-EVE-GM-015),
ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571
DAS68416-4 Soya Tip Belirleme Analizi
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu
EURL Method (QT-EVE-GM-013),
ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571
DAS81419-2 Soya Tip Belirleme Analizi
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu
EURL Method (QT-EVE-GM-014),
ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571
GDO Tarama Analizi (pat Geni Aranması)
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu
EURL Method (QT-ELE-00-002),
ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571
Et ve Et Ürünleri Et Tür Tayini (Eşek Eti Aranması)
Real Time PCR Metodu

Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu
Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Donkey)

Kit Metodu (Qiagen Mericon Food Kit Manuel)
Sporcu Gıdası Kreatin Monohidrat ve Kreatinin Hidroklorür Tayini İşletme İçi Metot-ML-6.01-911
(Determinazione Della Creatina e Della Creatinina in integratori Alimantari Mediante HPLC/UV Visible metodundan modifiye edilmiştir)
Et ve Et Ürünleri
Cipsler
Hazır Çorba
Monosodyum Glutamat (MSG) Tayini (Glutamik Asit Cinsinden)
Spektrofotometrik Metot

R-Biopharm
L-Glutamic Acid Colorimetric Method for the determination of L-glutamic acid in foodstuffs and other materials
Cat. No. 10 139 092 035
Çikolata Tuz Tayini AOAC 971.27
Bira - Gazlı İçecekler Karbondioksit Tayini TS 2259
Gıda (Ekstrakte Edilen Yağda ) Asitlik Tayini TS 2383, TS 8371, TS 2590, TS 7474, AOCS Cd 3d-63, TS 2589, TS 894
Buğday Unu Asitlik Tayini ( Sülfürik Asit Cinsinden ) TS 4500
Alkollü ve Alkolsüz İçecekler
Meyve ve Sebze Suları
Yoğunluk Tayini TS EN 1131
TS 522
Yoğurt
Ayran
Karakteristik Mikroorganizma Sayımı ISO 7889
Gıda
Clostridium perfingens Sayımı
Koloni Sayım Tekniği
ISO 7937
Bebek ve Küçük Çocuk Ek Besinleri
Devam Sütü
Pseudomonas spp. Sayımı
Koloni Sayım Tekniği
ISO/TS 11059
Süt ve Süt Ürünleri Süt Harici Yağ Aranması
GC-FID Metodu
TS EN ISO 17678
İçecekler Tuz Tayini AOAC 971.27
Tuz Ferrosiyanür Tayini EuSalt/AS004
Şarap - Alkollü İçkiler Tersiyer Bütil Alkol Tayini
GC-Headspace Metodu
İşletme İçi Metot-ML-6.01-917/R.N:00 (AOAC 972.11'den modifiye edilmiştir)
Süt Kazein Tayini ISO 17997-1
Kazein Olmayan Azot Tayini ISO 17997-1
Donma Noktası Tayini Funke Gerber CryoStar 1
ISO 5764
Gıdalar
(Şarap hariç)
Mangan (Mn), Krom (Cr), Kobalt (Co), Selenyum (Se) Tayini
ICP-MS Metodu
NMKL 186
Süt ve Süt Ürünleri Nitrit - Nitrat Tayini
HPLC-UV/DAD Metodu
NMKL 165
Bal, Pekmez Şeker Bileşenleri (Fruktoz, Glukoz, Sakkaroz, Maltoz) Analizi
HPLC-RID Metodu
Bestimmung des Gehaltes an den Sacchariden Fructose, Glucose, Saccharose, Turanose und Maltose. HPLC Verfahren, DIN 10758
Yem, Yem hammaddeleri, Yem Katkı Maddeleri Kurşun (Pb) ve Kadmiyum (Cd) Analizi
AAS Metod
AOAC 986.15
TS EN 14083
Arsenik (As) Analizi
AAS Metod
AOAC 986.15
AOAC 974.14
Civa (Hg) Analizi
AAS Metod
AOAC 974.14
Gıda ile temas eden Kağıt ve Karton Malzemeler Sulu Özütte Kurşun Tayini
AAS Metodu
TS EN 12498
TS EN 645
TS EN 647
Sulu Özütte Kadmiyum Tayini
AAS Metodu
TS EN 12498
TS EN 645
TS EN 647
Sulu Özütte Civa Tayini
AAS Metodu
TS EN 12497
TS EN 645
TS EN 647
Gıda ile temas eden Kağıt ve Karton Malzemeler Sulu Özütte Arsenik Tayini
AAS Metodu
AOAC 986.15
TS EN 645
TS EN 647
Sporcu Gıdaları (Katı ve Sıvı), Enerji İçecekleri, Alkolsüz İçecekler (Gazlı- Gazsız) Kafein Tayini
HPLC Metodu
Journal of AOAC International Vol.76, No.2
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler Salmonella spp. Aranması AFNOR BIO- 12/32-10/11 (VIDAS UP Salmonella (SPT)
Salmonella spp. Aranması NF-BIO-12/16-09/05 VIDAS Easy Salmonella (SLM)
Listeria monocytogenes Aranması AFNOR BIO-12/09-07/02 VIDAS LMO2
AOAC 2004.02
BioMeriux VİDAS Listeria monocytogenes II (LMO2)
Gıda
Yem
MON87751 Soya Tip Belirleme Analizi
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu
EURL Method (QT-EVE-GM-016), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti, Magrev Plant DNA Extraction Kiti), ISO 21571
GDO Tarama Analizi (Bar Geni Aranması)
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu
EURL Method (Eurofins GeneScan GMO Screen RT IPC (LR) bar gene Kiti),
ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kit Surefood PREPAdvanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kit, Magrev Plant DNA Extraction Kit),
ISO 21571
Et ve Et Ürünleri,
Jelatin
Et Tür Tayini (Domuz Eti Aranması)
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu
Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Pork)

Kit Metodu (Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kit Manuel)
Et Tür Tayini (Domuz Eti Aranması)
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu
Kit Metodu (R-Biopharm SureFood® Animal ID Pork SENS PLUS V)

Kit Metodu (Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kit Manuel)
Et Tür Tayini (Sığır Eti Aranması)
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu
Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Bovine)

Kit Metodu (Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kit Metodu )
Et ve Et Ürünleri Et Tür Tayini (Tavuk Eti Aranması)
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu
Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Chicken)

Kit Metodu (Qiagen Mericon Food Kit Metodu)
Et Tür Tayini (Hindi Eti Aranması)
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu
Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Turkey)

Kit Metodu (Qiagen Mericon Food Kit Metodu)
Et Tür Tayini (At Eti Aranması)
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu
Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Horse)

Kit Metodu (Qiagen Mericon Food Kit Metodu)
Et Tür Tayini (Koyun Eti Aranması)
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu
Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Sheep)

Kit Metodu (Qiagen Mericon Food Kit Metodu)
Et Tür Tayini (Keçi EtiAranması)
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu
Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Goat)

Kit Metodu (Qiagen Mericon Food Kit Metodu)
Glutensiz ve Gluteni Azaltılmış Tüm Gıdalar Gluten Miktar Tayini
ELISA Metodu
Ön İşlem: Protein Ekstraksiyonu
ELISA Kit Prosedürü (AOAC Official Method 2015.05 RIDASCREEN Gliadin Competitive R7021 Kiti)





Build:1.8.2.0 Upd:20.06.2022 Türk Akreditasyon Kurumu | Mustafa Kemal Mahallesi 2125. Sokak No:1 06530 Çankaya/ANKARA Tel: (0312) 410 82 00 Faks: (0312) 410 83 00 | İletişim/Teknik Destek